Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ADMIRAL NATO SAVEZA KOJI JE ┼áOKIRAO ZAPAD: Rusija nije na┼í neprijatelj, ne ┼żelimo novi hladni rat

ADMIRAL NATO SAVEZA KOJI JE ┼áOKIRAO ZAPAD: Rusija nije na┼í neprijatelj, ne ┼żelimo novi hladni rat

nato-admiralDo ustoli─Źenja Trumpa jo┼í dva mjeseca, a ve─ç pu┼íu novi vjetrovi

Donald Trump ─çe tek kroz dva mjeseca preuzeti rukovo─Ĺenje Amerikom, a ve─ç su po─Źeli pu┼íu do ju─Źer te┼íko zamislivi vjetrovi.

Predsednk vojnog odbora NATO – general Peter Pavel – izjavio je da koncentracija ruskih vojnih snaga ispred obala Sirije (na ─Źelu s nosa─Źem zrakoplova “Admiral Kuznjecov”) nije neprijateljski akt.

─îak je pojasnio: to je samo demonstracija sredstava kojima Rusija raspola┼że jer ┼żeli ostvariti svoje ciljeve.

Pavel je – u intervjuu Le Monde – ocijenio da vojni potencijal Rusije “kontinuirano raste” i da se poja─Źava i rusko “vojno prsustvo”. Dodao je da se Moskva pomo─çu ulazne vojne mo─çi vra─ça na me─Ĺunarodnu arenu.

Objasnio je: Rusija ┼żeli pokazati da je u stanju voditi autonomne vojne operacija onda kada to sama odlu─Źi, ali ne ┼żeli da prestane biti konstruktivan igra─Ź na me─Ĺunarodnoj areni.

“Ako Rusija istinski zainteresirana postati ozbiljan globalni igra─Ź, a je, svaka agresija s njene strane u ovom prijelaznom razdoblju bila bi u suprotnosti s tim ciljem”.

Zapovjednik ratne mornarice NATO-a – vice-admiral Clive Johnson – izjavio je da Rusija nije neprijatelj zapadne vojne alijanse. Pritom je naglasio:

“Rusija ima pravo graditi i razmje┼íta svoju ratnu flotu. NATO nema namjeru da je u tome zaustavlja. Rusija nije na┼í neprijatelj. Mi ne ┼żelimo ulaziti u novi hladni rat. NATO poku┼íava shvatiti Rusiju i da ne nanese ┼ítetu svojim interesima”.

Johnston je sve ovo rekao u Carigradu, na zasjedanju Parlamentske skupštine NATO saveza.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,