Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ADMIRAL NATO SAVEZA KOJI JE ŠOKIRAO ZAPAD: Rusija nije naš neprijatelj, ne želimo novi hladni rat

ADMIRAL NATO SAVEZA KOJI JE ŠOKIRAO ZAPAD: Rusija nije naš neprijatelj, ne želimo novi hladni rat

nato-admiralDo ustoličenja Trumpa još dva mjeseca, a već pušu novi vjetrovi

Donald Trump će tek kroz dva mjeseca preuzeti rukovođenje Amerikom, a već su počeli pušu do jučer teško zamislivi vjetrovi.

Predsednk vojnog odbora NATO – general Peter Pavel – izjavio je da koncentracija ruskih vojnih snaga ispred obala Sirije (na čelu s nosačem zrakoplova “Admiral Kuznjecov”) nije neprijateljski akt.

Čak je pojasnio: to je samo demonstracija sredstava kojima Rusija raspolaže jer želi ostvariti svoje ciljeve.

Pavel je – u intervjuu Le Monde – ocijenio da vojni potencijal Rusije “kontinuirano raste” i da se pojačava i rusko “vojno prsustvo”. Dodao je da se Moskva pomoću ulazne vojne moći vraća na međunarodnu arenu.

Objasnio je: Rusija želi pokazati da je u stanju voditi autonomne vojne operacija onda kada to sama odluči, ali ne želi da prestane biti konstruktivan igrač na međunarodnoj areni.

“Ako Rusija istinski zainteresirana postati ozbiljan globalni igrač, a je, svaka agresija s njene strane u ovom prijelaznom razdoblju bila bi u suprotnosti s tim ciljem”.

Zapovjednik ratne mornarice NATO-a – vice-admiral Clive Johnson – izjavio je da Rusija nije neprijatelj zapadne vojne alijanse. Pritom je naglasio:

“Rusija ima pravo graditi i razmješta svoju ratnu flotu. NATO nema namjeru da je u tome zaustavlja. Rusija nije naš neprijatelj. Mi ne želimo ulaziti u novi hladni rat. NATO pokušava shvatiti Rusiju i da ne nanese štetu svojim interesima”.

Johnston je sve ovo rekao u Carigradu, na zasjedanju Parlamentske skupštine NATO saveza.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,