Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAGRADA KOJA NAKON OBAME NE VRIJEDI VIŠE OD WC PAPIRA? Dylan poručio Šveđanima da ima važnijeg posla od dolaska po Nobelovu nagradu

NAGRADA KOJA NAKON OBAME NE VRIJEDI VIŠE OD WC PAPIRA? Dylan poručio Šveđanima da ima važnijeg posla od dolaska po Nobelovu nagradu

bob-dylan-nobelDYLAN IH JE OBAVIJESTIODA IMA DRUGE I VAŽNIJE OBVEZE – VALJDA JE VIDIO ŠTO JE OBAMA NAPRAVIO NAKON NOBELOVE NAGRADE ZA MIR

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost Bob Dylan neće doći na ceremoniju dodjele nagrada u Stockholmu, priopćila je danas Švedska akademija.

Akademija je navela da je Dylan rekao da “želi može osobno primiti nagradu, ali da je to zbog drugih obveza nažalost nemoguće”.

Američki kantautor rekao je krajem listopada da prihvaća Nobelovu nagradu za književnost čime je prekinuo dvotjedno šutnju od kada mu je dodijeljeno to najviše svjetsko priznanje za njegov ukupan rad.

On je rekao da je “ostao bez riječi” kada je čuo da je postao prvi glazbenik kome je dodijeljena ova nagrada i da “veoma cijeni tu čast” .

Rok glazbeniku i pjesniku data je Nobelova nagrada za književnost 13. listopada uz obrazloženje Nobelovog komiteta da je nagrađen za “stvaranje novih poetskih izraza unutar velike američke pjesničke tradicije”.

Odluka da Dylan dobije Nobelovu nagradu za književnost naišla je na pohvale, ali i kritike iz svijeta književnosti. Neki pisci navode da je nagrada zaslužena, kao i da su pjesme i poezija blisko povezani. Drugi ipak smatraju da je priznanje nezasluženo otišlo u Dylanove ruke.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,