Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » 10 SCENARIJA DONALD TRUMPA OD KOJIH GLOBALISTIČKA ELITA STRIJEPI

10 SCENARIJA DONALD TRUMPA OD KOJIH GLOBALISTIČKA ELITA STRIJEPI

ct-online-trump-zornPobjeda Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD-u iznenadila je mnoge, s obzirom na sve njegove ispade u kampanji proteklih godinu i pol dana što je ponajviše razbjesnilo globalnu elitu

Iako su “realne” ankete pokazivale prednost njegove oponentice demokratkinje Hillary Clinton, brojne su situacije i primjeri pokazali da predizbornim istraživanjima ne treba slijepo vjerovati. Hillary Clinton je očito puno novaca uložila u medije i tvrtke za istraživanje tržišta.

Analitičari Saxo banke objavili su 10 mogućih scenarija koji bi sada mogli uslijediti, a koje se globalisti boje k’0 vrag tamjana!

1. Oštar pad vrijednosti meksičke valute

Trumpovo obećanje da će izgraditi zid prema Meksiku kako bi zadržao ilegalne imigrante od prelaska granice, možda će koristiti tvrtkama u građevinskoj industriji kao što su meksički Cemex SAB ili one poput Granite Constructiona, Tetra Techa ili Caterpillara, ali istovremeno će se dogoditi oštar pad vrijednosti meksičke valute.

Možemo samo nagađati koliko će potonuti, ali za pretpostaviti je da će potrajati i nekoliko mjeseci dok se ne stabilizira, slično kao što se događa s valutnim parom GBPUSD nakon Brexita. Za očekivati je sličnu devalvaciju, iako se pezo možda brže oporavi nego što je to slučaj s funtom.

2. Skretanje politike SAD-a u desno

Potpuno je jasno da bi Trumpova pobjeda značila skretanje politike SAD-a u desno s ozbiljnim posljedicama na međunarodnoj sceni. Već sada gotovo da nema veće svjetske nacije koju Trump nije okrznuo u svojim planovima, a protekcionizam bi u praksi značio nametanje carinskih barijera, slično kao što bi fizičkim zidom odvojio SAD od Meksika. Istovremeno, učinkovitost institucije kao što su Ujedinjeni narodi bila bi dodatno pogođena. Bravo….

3. Odlazak šefice FED-a i revizija istog

Zbog sličnih stvari su ubili i JFK-a! Predsjednički izbori u SAD-u nisu nimalo povoljni za Janet Yellen, šeficu američke središnje banke FED, s obzirom da je Trump eksplicitan u svom uvjerenju da je FED politički alat ‘establišmenta’.

Inače, FED se našao na meti svih političkih opcija, a pogotovo onih desno orijentiranih, s tvrdnjama da nije ispravno pristupio posljedicama globalne financijske krize, što u konačnici nije riješilo stvarne ekonomske probleme. No, Trump je taj koji će sigurno iskoristiti prvi mogući trenutak da Yellen makne iz ED-a.

4. Globalna borba protiv statusa quo

Predstojeći talijanski referendum o ustavnim promjenama ne može se usporediti s Brexitom, s obzirom da se odnosi na ustavne promjene, ali eventualni referendumski poraz talijanskog premijera Renzija sasvim sigurno bi doveo do dodatnog jačanja ekstremizma i anti-europskih struja, što je naravno glupo razmišljanje i bez podloge. Bez obzira što nisu direktno povezani, Trumpova pobjeda pogodovala bi cjelokupnom globalnom trendu borbe protiv statusa-quo.

5. Polarizacija medija

Država koja je nekada bila jedan od uzora slobode medije sada je postala parodija. Sloboda i dalje postoji na papiru, ali šefovi u medijima, pod utjecajem bogatih vlasnika koji preferiraju jednu od opcija, formiraju sadržaj koji je u svakom detalju usuglašen sa stranačkim porukama.

Polarizacija je toliko izražena da glasači zapravo prate samo informacije koje su ionako u skladu s njihovim temeljnim uvjerenjima ili predrasudama. Bilo koji rezultat izbora, na žalost, neće donijeti promjenu već dodatno zaoštravanje postojećih krajnosti. Svi mediji u Americi u ovom slučaju sa CNN-om na začelju su navijali za Hillary, te se pokazalo da su oni doživjeli također veliki poraz i masovno nepovjerenje građana.

6. Kraj priča o namještanju izbora

Korupcija u medijima kako bi pogodovali Clinton i njezinoj pobjedi samo je još jedna u nizu Trumpovih upornih poruka kojom nastoji manipulirati stavovima birača. Mit o namještanju izbora zadnji put je iskoristila britanska desničarska stranka UKIP uoči glasovanja o Brexitu. Isto to namještanje izbora je spominjao Barack Obama optuživši Rusiju da će namjestiti izbore u Americi, i tako Hillary neće pobijediti.

7. Kraj dvostranaštva i političke manipulacije u SAD-u

Sve je veći broj birača koji zapravo ne favoriziraju ni Clinton ni Trumpa, što ukazuje na temeljno nezadovoljstvo ponuđenim opcijama i alternativama. Ironično je kako bi Trumpova pobjeda zapravo kratkoročno riješila taj problem, no tko god iz izbora izađe kao pobjednik, treba biti svjestan da je postojeće stanje u završnoj fazi i da bi to mogao biti svojevrsni okidač nove politike SAD-a koja će s vremenom pružiti treću političku opciju.

8. Bolji odnos s Rusijom

Puno je špekulacija o povezanosti Trumpa i Moskve, no ako se samo pogledaju Trumpove pohvalne izjave za Putina i o mogućoj suradnji u rješavanju sukoba u Siriji, sasvim je izvjesno poboljšanje odnosa dviju država, barem u prvi tren. U slučaju ukidanja sankcija, konsolidirat će se i odnos dolara i rublje. Po nekim stučnjacima, Trump bi mogao odgodili ili spriječiti 3. Svjetski rat, kojeg bi Hillary sigurno pokrenula ratom protiv “ratoborne i osvajačke” Rusije.

9. Razotkrivanje tko stoji iza napada 11. rujna 2001

Teorije zavjere više nisu teorije već zavjere iza kojih se krije skrivena istina o stvarnim događajima. Sve više ljudi počinje sudjelovati u istragama o pravoj istini, a jedan od njih je američki predsjednički kandidat

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump (69) kazao je kako je bivši predsjednik SAD-a George W. Bush odgovoran za teroristički napad na Svetski trgovački centar u New Yorku 11. rujna 2001.

S obzirom da se u Americi ne može naći mnogo javnih osoba koje će tako izravno prozivati sam vrh tadašnje administracije za napade koji su promijenili svijet, novinarka Bloomberga koja ga je intervjuirala ostala je u šoku nakon Trumpove konstatacije.

10. Upitan odnos s Velikom Britanijom i Njemačkom

S obzirom na dosadašnje Trumpove planove vezane za britansku premijerku Theresu May i njemačku kancelarku Angelu Merkel, potpuno je jasna međusobna netrpeljivost i budući odnosi bit će vrlo upitni, u slučaju Trumpove pobjede.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,