Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ČLAN BILDERBERG GRUPE: SAD uskoro više neće braniti Europu – EU je potrebna europska vojska za rat sa Rusijom

ČLAN BILDERBERG GRUPE: SAD uskoro više neće braniti Europu – EU je potrebna europska vojska za rat sa Rusijom

juncker-merkelJEAN CLAUDE JUNCKER JE U NJEMČAKOJ REKAO: “SIGURNOST EU MORA BITI NAŠA BRIGA, TREBA NAM EUROPSKI ODBRAMBENI SAVEZ”

Sjedinjene Države teško da će u budućnosti voditi brigu o sigurnosti Europe. Zato formiranje europske armije postaje neizbježno – ocijenio je Jean-Claude Juncker nakon rezultata izbora u Americi.

Ne naglašavajući posebno da je ovo njegova reakcija na izbor Donalda Trumpa za predsjednika SAD, šef Europske komisije i član Bilderberg grupe je dodao:

“Amerikancima mnogo što dugujemo, posebno Njemačka, ali oni neće dugoročno brinuti o sigurnosti Europljana. To mora biti naša briga. Zato moramo iznova vratiti pitanje europskog obrambenog saveza, sve do … formiranja europske vojske. To je glazba budućnosti. Ta glazba već svira, samo što je mnogi Europljani još ne čuju”.

Juncker je – na molbu Angele Merkel – održao govor na skupu koji je organizirala njemačka zaklada “Konrad Adenauer”.

Inače, glavni tajnik NATO, Jens Stoltenberg, izrazio je uvjerenost da će Washington i pod Trampovim rukovodstvom “nastaviti izvršavati svoje obveze na planu koolektivne obrane Europe”.

Čelnik republikanske većine u Kongresu SAD – Mitch Mcconnell – izjavio je da će Sjedinjene Države biti privržene, kao i dosad, “sustavu kolektivne sigurnosti u kojem su zajedno s europskim članicama NATO”.

On je istovremeno naglasio: “Mislim da je NATO danas jednako važan kao što je bio i ranije”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,