Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » STRUČNJACI POZIVAJU NA MASOVNO NASELJAVANJE IMIGRANATA: Egzodus Hrvata srušit će mirovinski sustav, moramo naseljavati nove narode

STRUČNJACI POZIVAJU NA MASOVNO NASELJAVANJE IMIGRANATA: Egzodus Hrvata srušit će mirovinski sustav, moramo naseljavati nove narode

immigration-376330Masovni mediji polako pripremaju građane za masovno useljavanje većinom muslimanskog stanovništva sa Bliskog istoka koji će popraviti mirovinski sustav i podići natalitet, te naseliti opustošene dijelove Hrvatske

Masovni egzodus iz Slavonije i ostatka Hrvatske nastavlja biti porazna realnost zemlje u kojoj mladi i stari u potrazi za sretniju budućnošću odlaze u inozemstvo.

Isprva su odlazili muškarci, a sada za sobom povlače i ostatak obitelji, javlja Dnevnik Nove TV. Na alarmantno stanje stručnjaci su upozorili u Vukovaru, na panel raspravi Europskog doma i Zaklade Friedrich Ebert.

Stručnjaci upozoravaju kako će ovakav trend iseljavanja srušiti hrvatski porezni i mirovinski sustav.

Za Njemačku i Irsku učenici Osnovne škole Julija Benešića iz Iloka čuli su i prije geografije, jer od 19 učenika u razredu, pet ih je odselilo. Uskoro će i drugi za njima.

“Tata je otišao u Njemačku, u Stuttgart. Mi ćemo otići tamo iduće godine, a mama sad u subotu ide tamo u Njemačku rješavati papire”, priča učenik Borna Kovčalija.

Najčešće odlaze Slavonci

Hrvatsku najviše napuštaju Slavonci, a najpogođenije su Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija.

“Imali smo početkom godine 410 učenika, sad imamo 387. Međutim, svaki dan dolazi neki roditelj, ispisuje djecu. Odlaze, većinom u Irsku i Njemačku”, kaže ravnatelj Miroslav Bošnjak.

Prema službenim podacima, lani je iz Hrvatske iselilo 30.000 ljudi, najviše u Njemačku, Srbiju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu i Švicarsku, piše Index.hr.

Prazne ulice Iloka i slavonskih sela dokazuju da su stvarne brojke mnogo veće, jer većina ljudi svoj odlazak nije prijavila.

Morat ćemo naseljavati druge narode

“U odnosu na popis stanovništva iz 2011. godine, kod nas je 20 do 25 posto manje stanovništva u Iloku”, navodi gradonačelnik Zvonimir Dragun.

Stručnjaci su zabrinuti zbog odlaska cijelih obitelji te mladog i radno sposobnog stanovništva.

“Pitat ćemo se za kojih 10-20 godina tko će nam u stvari uplaćivati mirovine i slično”, ističe Drago Župarić iz Instituta za migracije i narodnosti, a panel rasprava u Vukovaru potvrdila je kako će Hrvatska, uz ovakav trend, morati naseljavati druge narode.

“Problem je samo koliko smo mi kao društvo spremni prihvatiti razlike”, navodi Stjepan Prutki iz Državnog arhiva u Vukovaru.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,