Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rusija odgovorila SAD-u: Nećete ni vi nadgledati naÅ¡e izbore. Obećavamo!

Rusija odgovorila SAD-u: Nećete ni vi nadgledati naše izbore. Obećavamo!

rusija-sad-izboriFederalni istražni ured upozorio je ruski diplomati u SAD da ne nadziru ameriÄke predsjedniÄke izbore, na Å¡to je Moskva uputila Washingtonu diplomatsku nota da ni ameriÄkim diplomatima onda neće biti dozvoljeno da ubuduće nadgledaju izbore u Rusiji

Taj potez predstavlja odgovor Rusije na ometanje ruskih diplomata, koji su tražili da nadgledaju predsjedniÄke izbore u SAD zbog mogućih nepravilnosti, prenosi Reuters.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je diplomatsku notu ameriÄkim vlastima i poruÄilo da diplomatima iz SAD-a neće biti dozvoljeno da u budućnosti nadgledaju izbore u Rusiji, navodi novinska agencija RIA pozivajući se na zamjenika Å¡efa ruske diplomacije Sergeja Rjabkova.

Prema njegovim rijeÄima, taj potez predstavlja odgovor Rusije na ometanje ruskih diplomata, koji su tražili da nadgledaju predsjedniÄke izbore u SAD zbog mogućih nepravilnosti, prenosi Reuters.

Rusko srediÅ¡nje izborno povjerenstvo (RCI) priopćilo je poÄetkom studenog da neće nadgledati predsjedniÄke izbore u SAD, prenosi ruska novinska agencija TASS. Predsjednica RCI Ela Pamfilova kazala je da to nije odluka RCI, već stav mnogih koji misle da bi na taj naÄin Rusija uticala na izbore, prenosi B92.net.

Moskva je ranije imala spor s Washingtonom oko pokuÅ¡aja da poÅ¡alju svoje promatraÄe na predsjedniÄke izbore i optužila SAD da su zauzela antiruski stav.

Rjabkov je rekao ranije da ameriÄke kolege ne bi trebale raÄunati da će Rusija “jednostavno zaboraviti” na zabranu ruskim promatraÄima da nadgledaju ameriÄke predsjedniÄke izbore.

Izbori za predsjednika SAD održavaju se danas, a kandidat demokrata je Hillary Clinton dok je kandidat republikanaca Donald Trump.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,