Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte zatvara američke vojne baze u zemlji i uzvikuje: Putin je moj idol!

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte zatvara američke vojne baze u zemlji i uzvikuje: Putin je moj idol!

duterte-putinPredsjednik Filipina Rodrigo Duterte, poznat kao “majstor uvreda” prema američkom predsjedniku i zapadnom establišmentu, nedavno je naredio odlazak američkim postrojbama da izađu iz zemlje

… i u jednom intervjuu koji je nedavno dao o jednom od svojih kolega na svjetskoj pozornici izjasnio se daleko blagonakloniji nego što se od njega očekuje

Na pitanje što misli o Hillary Clinton, kandidatkinji demokrata za predsjednika SAD, filipinski predsjednik je odgovorio: “Ona će biti dobar predsjednik”, a o republikanskom kandidatu Donald Trump je rekao da je “dobar kandidat”.

Ipak, najemotivniju pohvalu Duterte je uputio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu kojega je nazvao svojim idolom.

“Opisujući Putina, opisujem sebe. On nema nikakvih iluzija o sebi. On zna da se nije spremao postati političar ili šef države. On radi onako kako i priliči predsjedniku”, izjavio je Rodrigo Duterte.

Ovo nije prvi put da Duerte visoko ocjenjuje ruskog predsjednika. U listopadu su filipinskog političara pitali koji mu je kandidat za američkog predsjednika draži. Duterte je izbjegao odgovoriti na to pitanje, izjavivši poslije svega: “Moj omiljeni junak je Putin”.

Filipinski političar je više puta izrekao svoje prezrenje prema Sjedinjenim Američkim Državama, iskazujući simpatije prema Kini i Rusiji.

“Moguće je da ću i otputovati u Rusiju, sresti se s Putinom i reći mu da smo mi trojka – Kina, Filipini i Rusija – protiv svih”, rekao je filipinski predsjednik krajem listopada.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,