Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » PAPA FRANJO RASPALIO PO BANKARSKOJ MAFIJI: ‘Tko vlada svijetom? Novac i banke. Kako vlada? Uz pomoć biča straha, neravnopravnosti, ekonomskog, socijalnog, kulturnog i vojnog nasilja’

PAPA FRANJO RASPALIO PO BANKARSKOJ MAFIJI: ‘Tko vlada svijetom? Novac i banke. Kako vlada? Uz pomoć biča straha, neravnopravnosti, ekonomskog, socijalnog, kulturnog i vojnog nasilja’

papa-banka-novacOBRATIO SE U RIMU SUDIONICIMA TREĆEG SVJETSKOG SUSRETA NARODNIH POKRETA

Papa Francisco ošto je kritizirao stanje u suvremenom svijetu.

Obrativši se sudionicima Trećeg svjetskog susreta narodnih pokreta u Rimu, ukazao je da se ogromne sume troše za spašavanje banaka, a da faktički nema sredstava za spašavanje običnih ljudi – uključujući migrante – koji se nađu u nevolji.

U nastavku je rekao:

“Tko vlada svijetom? Novac i banke. Kako vlada? Uz pomoć biča straha, neravnopravnosti, ekonomskog, socijalnog, kulturnog i vojnog nasilja koje rađa sve novo i novo nasilje “.

Potom se ponovo vratio bankama:

“Što se događa u današnjem svijetu kada dolazi do bankrota banke? Odmah se pojavljuju skandalozno velike sume za njezino spašavanje. Ali, kada dolazi do bankrota čovječanstva – ne nađe se praktično ni tisućiti dio tih sredstava da bi se spašavala naša braća. Tako je Sredozemno more postalo groblje (migranata). I ne samo sredozemno more.”

Francisco je nazvao sramnom situaciju s migrantima iz Afrike is Bliskog istoka u Europu. Ocijenio je da je ta situacija izazvana nepravednim društveno-političkim sustavima i ratovima i da za nju sami migranti ne snose nikakvu krivnju.

Papa, kao što se vidi, nije ni pokušao ukazati tko je kriv za ratove u Africi i na Bliskom Istoku. Vjerojatno zato da ne bi morao upirati prstom u zapadne zemlje NATO-a i njihove saveznike i vazale među arapskim sunitskim režimima.

Od početka 2016-te, u Europu jepreko mora stiglo više od 328.000 izbjeglica i migranata.

Preko 4.220 je nestalo u valovima Mediterana.
 
(fakti.org)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , ,