Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Poljska DR┼ŻAVNA TELEVIZIJA emitirala sve gadosti Clintonovih u kontraverznom dokumentarcu ‘CLINTON CASH’ (VIDEO)

Poljska DR┼ŻAVNA TELEVIZIJA emitirala sve gadosti Clintonovih u kontraverznom dokumentarcu ‘CLINTON CASH’ (VIDEO)

clinton-cash-bilPoljska dr┼żavna TV mre┼ża TVP1 je emitirala dokumentarac “Clinton Cash” koji prikazuje od “prnja do bogatstva” pri─Źu Clintonovih i financijske “nejasno─çe” koje okru┼żuju njihovu zakladu i kampanju

Mandat Hillary Clinton kao ameri─Źkog dr┼żavnog tajnika joj je slu┼żio dobro na financijskom planu kasnije u ┼żivotu.

Poljska dr┼żavna televizija TVP1, ekvivalent BBC-u, emitirala je “Clinton Cash”, dokumentarac malo prije pono─çi 3. studenog u sklopu svojih dokumentarnih serija “Dokument prije pono─çi”, izvjestio je Wprost.

Emitiranje se dogodilo par dana prije predsjedni─Źkih izbora u SAD-u, i do┼ílo je nakon ┼żestokog spora oko skretanja Poljske prema desni─Źarskoj populisti─Źkoj vladi koju je i biv┼íi predsjednik Bill Clinton vidio kao “nedemokratsku”.

“Clinton Cash”, je baziran na bestseleru Peter Schweizera i daje pogled u tamno podzemlje Clintonovog stroja, Clintonove zaklade, i njihovih ─Źesto skrivenih financija.

Dokumentarac pokazuje ne samo Clintoniove ‘poslove sa Saudijskom Arabijom i afri─Źkim diktaturama, ve─ç tako─Ĺer i zabrinutost Poljaka, te govori kako su Clintonovi uzimali novac ─Źak i od ruskih oligarha i banaka povezanih sa Kremljom.

Dokumentarac je prethodno prikazan u najve─çem kazali┼ítu u Var┼íavi, u srpnju, i plakat filma “Clinton Cash” je do─Źekao ─Źlanove NATO-a zra─Źnoj luci Chopin za vrijeme nedavne glavne konferencija NATO-a u Poljskoj.

Jedan od razloga za popularnost filma, a mo┼żda i ┼íto je TVP1 stekla prava na njega, bilo je pomak Poljske vi┼íe prema desnici i vladi nacionalne sigurnosti.

Mnogi kriti─Źari Poljaka i Zakona vladaju─çe i pravdedne stranke (PiS) prozvali su njihovo djelovanje nedemokratskim, no mnogi alternativni mediji uklju─Źuju─çi Breitbart Vijesti, tvrde da je Poljska demokracija u izvrsnom stanju.

Jedan zna─Źajan kriti─Źar Poljske je biv┼íi ameri─Źki predsjednik Bill Clinton koji je uzrujan zbog Poljske i Ma─Ĺarske, kada je rekao da su obje ─Źlanice NATO-a ┼żele ┼żivjeti u “autoritarnim diktaturama” i optu┼żio ih za razmi┼íljanje da “demokracija ima previ┼íe problema”.

Optu┼żbe Bill Clintona su nastale zato ┼íto je ma─Ĺarski premijer Viktor Orban optu┼żio Clintonove da su lutke kojima upravlja ljevi─Źarski milijarder George Soros, te je Orban izjavio: “Iako je usta pripadaju Clintonima, glas pripada George Sorosu.”

─îlanovi poljske dijaspore u SAD-u su tako─Ĺer izrazili svoju ljutnju prema Clintonovima u rodnom mjestu Hillary, Park Ridgeu, Illinois, uzvikuju─çi na prosvjedu “Dosta je bilo vi┼íe Clintonovih!”, te zagovaraju─çi svoju potporu poljskoj demokraciji.

Pogledajte dokumentarni film:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,