Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Poljska DRŽAVNA TELEVIZIJA emitirala sve gadosti Clintonovih u kontraverznom dokumentarcu ‘CLINTON CASH’ (VIDEO)

Poljska DRŽAVNA TELEVIZIJA emitirala sve gadosti Clintonovih u kontraverznom dokumentarcu ‘CLINTON CASH’ (VIDEO)

clinton-cash-bilPoljska državna TV mreža TVP1 je emitirala dokumentarac “Clinton Cash” koji prikazuje od “prnja do bogatstva” priču Clintonovih i financijske “nejasnoće” koje okružuju njihovu zakladu i kampanju

Mandat Hillary Clinton kao američkog državnog tajnika joj je služio dobro na financijskom planu kasnije u životu.

Poljska državna televizija TVP1, ekvivalent BBC-u, emitirala je “Clinton Cash”, dokumentarac malo prije ponoći 3. studenog u sklopu svojih dokumentarnih serija “Dokument prije ponoći”, izvjestio je Wprost.

Emitiranje se dogodilo par dana prije predsjedničkih izbora u SAD-u, i došlo je nakon žestokog spora oko skretanja Poljske prema desničarskoj populističkoj vladi koju je i bivši predsjednik Bill Clinton vidio kao “nedemokratsku”.

“Clinton Cash”, je baziran na bestseleru Peter Schweizera i daje pogled u tamno podzemlje Clintonovog stroja, Clintonove zaklade, i njihovih često skrivenih financija.

Dokumentarac pokazuje ne samo Clintoniove ‘poslove sa Saudijskom Arabijom i afričkim diktaturama, već također i zabrinutost Poljaka, te govori kako su Clintonovi uzimali novac čak i od ruskih oligarha i banaka povezanih sa Kremljom.

Dokumentarac je prethodno prikazan u najvećem kazalištu u Varšavi, u srpnju, i plakat filma “Clinton Cash” je dočekao članove NATO-a zračnoj luci Chopin za vrijeme nedavne glavne konferencija NATO-a u Poljskoj.

Jedan od razloga za popularnost filma, a možda i što je TVP1 stekla prava na njega, bilo je pomak Poljske više prema desnici i vladi nacionalne sigurnosti.

Mnogi kritičari Poljaka i Zakona vladajuće i pravdedne stranke (PiS) prozvali su njihovo djelovanje nedemokratskim, no mnogi alternativni mediji uključujući Breitbart Vijesti, tvrde da je Poljska demokracija u izvrsnom stanju.

Jedan značajan kritičar Poljske je bivši američki predsjednik Bill Clinton koji je uzrujan zbog Poljske i Mađarske, kada je rekao da su obje članice NATO-a žele živjeti u “autoritarnim diktaturama” i optužio ih za razmišljanje da “demokracija ima previše problema”.

Optužbe Bill Clintona su nastale zato što je mađarski premijer Viktor Orban optužio Clintonove da su lutke kojima upravlja ljevičarski milijarder George Soros, te je Orban izjavio: “Iako je usta pripadaju Clintonima, glas pripada George Sorosu.”

Članovi poljske dijaspore u SAD-u su također izrazili svoju ljutnju prema Clintonovima u rodnom mjestu Hillary, Park Ridgeu, Illinois, uzvikujući na prosvjedu “Dosta je bilo više Clintonovih!”, te zagovarajući svoju potporu poljskoj demokraciji.

Pogledajte dokumentarni film:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,