Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » PUTINOV EKONOMSKI STRU─îNJAK: One koji su ulagali u ameri─Źku financijsku piramidu ─Źekaju ozbiljni potresi

PUTINOV EKONOMSKI STRU─îNJAK: One koji su ulagali u ameri─Źku financijsku piramidu ─Źekaju ozbiljni potresi

piramida-dolar“AMERIKANCIMA OSTAJE ILI DA SMANJE AGRESIJU PREMA SVIJETU ILI DR┼ŻAVNE RASHODE – ZA DUPLO”

Savjetnik Vladimira Putina – akademik Sergej Glazjev – procjenjuje da ─çe predsjedni─Źki izbori u SAD utjecati na svjetska financijska tr┼żi┼íta – ma kako se zavr┼íili.

On je uvjeren i da Ameriku ─Źekaju lo┼ía vremena:

“Bit ─çe lo┼ía, neovisno o ishodu izbora. Za opslu┼żivanje piramide rastu─çeg dr┼żavnog duga – SAD-u ─çe biti potrebna sve ve─ça i ve─ça emisija novca.

A ve─ç smo vidjeli prakti─Źno utrostru─Źenje koli─Źine dolara u opticaju zu samo osam posljednjih godina. Takav tempo nov─Źane emisije svjetski financijski sustav ne─çe izdr┼żati”.

Po njegovoj procjeni, ta piramida se mo┼że sru┼íiti, a ratovi u Iraku i Libiji samo pove─çavaju rizik da se to dogodi: “Do ┼íoka ─çe sigurno do─çi”.

Glazjev posebno ukazuje: “Kina je ve─ç prestala pove─çavati svoje rezerve u dolarima. Kako Washington bude agresivniji – i Moskva ─çe voditi sve oprezniju politiku na tom planu. Sjedinjenim Dr┼żavama ostaje: ili da se ostave svake agresije ili smanje dr┼żavni dug, a za to im je potrebno da duplo smanje rashode.”

Glazjev je ekonomist, pa je utoliko zna─Źajnija i njegova zaklju─Źna procjena:

“Mogu─çe je da ─çe Trump smanjivati ÔÇőÔÇőrashode upravo preko smanjivanja vojne agresije SAD. To ─çe pridonijeti politi─Źkoj stabilnosti u svijetu. Me─Ĺutim, one koji su ulagali u ameri─Źku financijsku piramidu ─Źekaju ozbiljni politi─Źki potresi “.
 
(fakti.org)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , ,