Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » PUTINOV EKONOMSKI STRUČNJAK: One koji su ulagali u američku financijsku piramidu čekaju ozbiljni potresi

PUTINOV EKONOMSKI STRUČNJAK: One koji su ulagali u američku financijsku piramidu čekaju ozbiljni potresi

piramida-dolar“AMERIKANCIMA OSTAJE ILI DA SMANJE AGRESIJU PREMA SVIJETU ILI DRŽAVNE RASHODE – ZA DUPLO”

Savjetnik Vladimira Putina – akademik Sergej Glazjev – procjenjuje da će predsjednički izbori u SAD utjecati na svjetska financijska tržišta – ma kako se završili.

On je uvjeren i da Ameriku čekaju loša vremena:

“Bit će loša, neovisno o ishodu izbora. Za opsluživanje piramide rastućeg državnog duga – SAD-u će biti potrebna sve veća i veća emisija novca.

A već smo vidjeli praktično utrostručenje količine dolara u opticaju zu samo osam posljednjih godina. Takav tempo novčane emisije svjetski financijski sustav neće izdržati”.

Po njegovoj procjeni, ta piramida se može srušiti, a ratovi u Iraku i Libiji samo povećavaju rizik da se to dogodi: “Do šoka će sigurno doći”.

Glazjev posebno ukazuje: “Kina je već prestala povećavati svoje rezerve u dolarima. Kako Washington bude agresivniji – i Moskva će voditi sve oprezniju politiku na tom planu. Sjedinjenim Državama ostaje: ili da se ostave svake agresije ili smanje državni dug, a za to im je potrebno da duplo smanje rashode.”

Glazjev je ekonomist, pa je utoliko značajnija i njegova zaključna procjena:

“Moguće je da će Trump smanjivati ​​rashode upravo preko smanjivanja vojne agresije SAD. To će pridonijeti političkoj stabilnosti u svijetu. Međutim, one koji su ulagali u američku financijsku piramidu čekaju ozbiljni politički potresi “.
 
(fakti.org)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , ,