Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » PUTINOV EKONOMSKI STRUČNJAK: One koji su ulagali u američku financijsku piramidu čekaju ozbiljni potresi

PUTINOV EKONOMSKI STRUČNJAK: One koji su ulagali u američku financijsku piramidu čekaju ozbiljni potresi

piramida-dolar“AMERIKANCIMA OSTAJE ILI DA SMANJE AGRESIJU PREMA SVIJETU ILI DRŽAVNE RASHODE – ZA DUPLO”

Savjetnik Vladimira Putina – akademik Sergej Glazjev – procjenjuje da će predsjednički izbori u SAD utjecati na svjetska financijska tržišta – ma kako se završili.

On je uvjeren i da Ameriku čekaju loša vremena:

“Bit će loša, neovisno o ishodu izbora. Za opsluživanje piramide rastućeg državnog duga – SAD-u će biti potrebna sve veća i veća emisija novca.

A već smo vidjeli praktično utrostručenje količine dolara u opticaju zu samo osam posljednjih godina. Takav tempo novčane emisije svjetski financijski sustav neće izdržati”.

Po njegovoj procjeni, ta piramida se može srušiti, a ratovi u Iraku i Libiji samo povećavaju rizik da se to dogodi: “Do šoka će sigurno doći”.

Glazjev posebno ukazuje: “Kina je već prestala povećavati svoje rezerve u dolarima. Kako Washington bude agresivniji – i Moskva će voditi sve oprezniju politiku na tom planu. Sjedinjenim Državama ostaje: ili da se ostave svake agresije ili smanje državni dug, a za to im je potrebno da duplo smanje rashode.”

Glazjev je ekonomist, pa je utoliko značajnija i njegova zaključna procjena:

“Moguće je da će Trump smanjivati ​​rashode upravo preko smanjivanja vojne agresije SAD. To će pridonijeti političkoj stabilnosti u svijetu. Međutim, one koji su ulagali u američku financijsku piramidu čekaju ozbiljni politički potresi “.
 
(fakti.org)

Američka aviokompanija dobila pravo vagati debele putnike da bi se onemogućilo rušenje aviona
ŠTO SE DOGAĐA? Pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo direktor Wikileaksa

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , ,

reklama