Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠTO SE DOGAĐA? Pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo direktor Wikileaksa

ŠTO SE DOGAĐA? Pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo direktor Wikileaksa

wikileaks-direktorDirektor WikiLeaksa i osnivač Centra za istraživačko novinarstvo Gavin Macfadyen je umro u dobi od 76. Uzroci smrti su još nepoznati

Njegovi “novaci” “su pohrlili na internet objaviti svoje pozdrave, uključujući WikiLeaksovog osnivača Julian Assangea.

“Gavin Gavin Macfadyen, omiljeni direktor WikiLeaksa sprema se za susret sa Svevišnjim”, navodi se u izjavi osnivača WikiLeaksa Julian Assangea na Twitteru.

Macfadyen je bio direktor “WikiLeaksa”, osnivač Centra za istraživačko novinarstvo SAD i blizak prijatelj Assangea. Imao je 76 godina.

Zasad se ne zna uzrok njegove smrti.

Macfadyen bio pionirski istraživački novinar i redatelj, koji je davne 2003. godine osnovao je Centar za istraživačko novinarstvo SAD-a, organizacija koja je pomogla razbiti nekoliko velikih priča, te je trenirao veliki broj istaknutih novinara.

U svojoj profesionalnoj karijeri, Macfadyen je rasvjetlio teme kao što su ilegalan dječji rad, zagađenje, mučenja političkih zatvorenika, neonacisti u Velikoj Britaniji, industrijske nesreće u Velikoj Britaniji, ubojstava u Nikaragvi, CIA, pomorsko piratstvo, izborne prijevare u Južnoj Americi, Južno afrički rudnici, kao i mnogi drugi.

Uzrok smrti Macfadyena još nije objavljen u javnosti. U izvornom postu njegove supruge Susan, napisala je da je umro od “kratke bolesti”, ali ta objava je bila uklonjena.
 

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,