Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ┼áTO SE DOGA─ÉA? Pod nerazja┼ínjenim okolnostima preminuo direktor Wikileaksa

ŠTO SE DOGAĐA? Pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo direktor Wikileaksa

wikileaks-direktorDirektor WikiLeaksa i osniva─Ź Centra za istra┼żiva─Źko novinarstvo Gavin Macfadyen je umro u dobi od 76. Uzroci smrti su jo┼í nepoznati

Njegovi “novaci” “su pohrlili na internet objaviti svoje pozdrave, uklju─Źuju─çi WikiLeaksovog osniva─Źa Julian Assangea.

“Gavin Gavin Macfadyen, omiljeni direktor WikiLeaksa sprema se za susret sa Svevi┼ínjim”, navodi se u izjavi osniva─Źa WikiLeaksa Julian Assangea na Twitteru.

Macfadyen je bio direktor “WikiLeaksa”, osniva─Ź Centra za istra┼żiva─Źko novinarstvo SAD i blizak prijatelj Assangea. Imao je 76 godina.

Zasad se ne zna uzrok njegove smrti.

Macfadyen bio pionirski istra┼żiva─Źki novinar i redatelj, koji je davne 2003. godine osnovao je Centar za istra┼żiva─Źko novinarstvo SAD-a, organizacija koja je pomogla razbiti nekoliko velikih pri─Źa, te je trenirao veliki broj istaknutih novinara.

U svojoj profesionalnoj karijeri, Macfadyen je rasvjetlio teme kao ┼íto su ilegalan dje─Źji rad, zaga─Ĺenje, mu─Źenja politi─Źkih zatvorenika, neonacisti u Velikoj Britaniji, industrijske nesre─çe u Velikoj Britaniji, ubojstava u Nikaragvi, CIA, pomorsko piratstvo, izborne prijevare u Ju┼żnoj Americi, Ju┼żno afri─Źki rudnici, kao i mnogi drugi.

Uzrok smrti Macfadyena jo┼í nije objavljen u javnosti. U izvornom postu njegove supruge Susan, napisala je da je umro od “kratke bolesti”, ali ta objava je bila uklonjena.
 

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,