Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Frankfurter Allgemeine Zeitung: Aleppo napokon slobodan! SAD dižu ruke od grada jer nemaju rasurse za daljnju borbu za taj grad

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Aleppo napokon slobodan! SAD dižu ruke od grada jer nemaju rasurse za daljnju borbu za taj grad

alepp-sirija-djecaNJEMAČKI LIST PROCJENJUJE DA WASHINGTON ŽURI SA IRAČKIM MOSULOM DA KOMPENZIRA GUBITAK ALEPPA

Amerikanci dižu ruke od Alepa iako znaju da to znatno povećava šanse sirijske regularne vojske da dobije i rat, a i da može biti tumačeno kao prva velika bliskoistočna pobjeda Vladimira Putina nad Sjedinjenim Državama i njihovim zapadnim i arapskim saveznicima.

Ali, zbog čega su Bijela kuća, State department, CIA i Pentagon odjednom počeli podvijati rep?

Svoje objašnjenje ponudio je utjecajni njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Njegov vanjskopolitički komentator Rainer Herman napisao je: “Sjedinjene Države više nemaju resurse koji bi im bili potrebni da ostvare uspjeh u Aleppu. Zato su odlučile “predati” taj grad i preorijentirati se na irački Mosul”.

Njemački list ukazuje da su teroristi u Alepu koje podržava SAD navodno nedovoljno dobro naoružani da bi se nosili sa sirijskom vojskom i ruskim Zračno-kozmičkim snagama.

I naglašava: od ishoda bitke za Alep ovisi budućnost cijele Sirije i zato će Moskva biti spremna za ustupke tek kada Assadov režim uspostavi kontrolu nad tim gradom.

“Amerikanci računaju – procjenjuje Herman – da će im pobjeda nad Islamskom državom u Mosulu kompenzirati poraz od Rusije u Aleppu. Washington više u Siriji ne raspolaže mogućnostima koje bi mu jamčile uspješan ishod. Jer, čak i da SAD odluče dodatno naoružavaju teroriste – dostaviti to oružje u Aleppo više nije moguće”.

Njemački list još ukazuje da Washington neće ići na nove sankcije protiv Rusije jer bi u tom slučaju morao posegnuti i za sankcijama protiv Saudijske Arabije zbog ratnih zločina koje je počinila u Jemenu.

Herman na tekst zaključuje ocjenom: “Uvođenje zone zabranjene za letove na sjeveru Sirije također nije moguće jer bi obaranje (makar jednog) ruskog zrakoplova Moskva bi smatrala objavom rata”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,