Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Rusija vlada upozorila gra─Ĺane da se ‘Hitno pripreme za radioaktivni sukob’

Rusija vlada upozorila gra─Ĺane da se ‘Hitno pripreme za radioaktivni sukob’

kremlj-putin“Ako bi se jedan dan dogodilo, svatko od vas bi trebao znati gdje se nalazi najbli┼że skloni┼íte. To je najbolje znati ve─ç danas.”

Rusija je emitirala seriju upozorenja gra─Ĺanima u kojima ih pozivaju da saznaju svoje najbli┼że skloni┼íte, upozoravaju─çi da bi se zemlja mogla suo─Źiti s “radioaktivnim sukobom” uskoro.

Kako su diplomatski odnosi izme─Ĺu Kremlja i Bijele ku─çe do┼íli do svoje najni┼że to─Źke od doba Hladnog rata, ruski mediji su po─Źeli pripremati gra─Ĺane za neposredni globalni nuklearni rat.

“Ako bi se taj dan dogodio, svatko od vas bi trebao znati gdje se nalazi najbli┼że skloni┼íte. To je najbolje znati jo┼í danas.”, rekla je vlada Rusije u TV izvje┼í─çu.

Razjareni TV doma─çin, Evgenij Kiselyov, prokleo je ameri─Źko “drsko pona┼íanje” i proveo dva sata upozoravaju─çi da bi sukob mogao poduzeti “nuklearne dimenzije”, pi┼íe Express.co.uk.

Agresivni obrambeni stav Rusije u posljednjih nekoliko tjedana je proveo vojne vje┼żbe sigurnosti diljem zemlje, a koje su obuhva─çale 40 milijuna svojih gra─Ĺana. Oni su sudjelovali u masivnim obrambenim civilnim i vojnim vje┼żbama da ih pripremi za nuklearni holokaust.


Ruska vojska objavila je da ─çe pokrenuti vje┼żbe u cijeloj zemlji radi pripreme rata velikih razmjera.

Guverner Sankt Peterburga je pojasnio da bi porcije kruha koje bi mogli ljudi o─Źekivati ako se desi udar na Rusiju – biti 300 grama za 20 dana.

Kremlj je tako─Ĺer nalo┼żio da nuklearno sposobne rakete budu otpremljene u europski kontinentalni dio Rusije, u enklavu u blizini Poljske koja se zove Kaliningrad.

Verbalno nadmetanja izme─Ĺu SAD-a, Velike Britanije i Rusije oko pitanja bombardiranja civila u Siriji dose┼żu vrhunac, s vrlo realnom mogu─çno┼í─çu istinskog oru┼żanog sukoba izme─Ĺu naroda koji ratuju oko grada Aleppa.

No, jedan stru─Źnjak smatra da Putinovo najnovije poja─Źanje napetosti je jednostavno taktika kako bi se sprije─Źio SAD da se mije┼ía u Siriji i stavio nadolaze─çeg ameri─Źkog predsjednika na stra┼żnje noge kad preuzme ured idu─çe godine.

Aleksander Baunov, analiti─Źar Carnegie Moskva Centra, rekao je da su vje┼żbe civilne obrane i “zagrijani” programi na televiziji trik kako bi odvratile SAD od ometanja Rusije u vojnoj kampanji u Siriji.

“Svaki odgovoran politi─Źar … ako je odgovornan i iskusan, ne mo┼że zapo─Źeti s daljnjim rejtingom ve─ç lo┼íih odnosa, ako su ve─ç na dnu.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,