Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Rusija vlada upozorila građane da se ‘Hitno pripreme za radioaktivni sukob’

Rusija vlada upozorila građane da se ‘Hitno pripreme za radioaktivni sukob’

kremlj-putin“Ako bi se jedan dan dogodilo, svatko od vas bi trebao znati gdje se nalazi najbliže sklonište. To je najbolje znati već danas.”

Rusija je emitirala seriju upozorenja građanima u kojima ih pozivaju da saznaju svoje najbliže sklonište, upozoravajući da bi se zemlja mogla suočiti s “radioaktivnim sukobom” uskoro.

Kako su diplomatski odnosi između Kremlja i Bijele kuće došli do svoje najniže točke od doba Hladnog rata, ruski mediji su počeli pripremati građane za neposredni globalni nuklearni rat.

“Ako bi se taj dan dogodio, svatko od vas bi trebao znati gdje se nalazi najbliže sklonište. To je najbolje znati još danas.”, rekla je vlada Rusije u TV izvješću.

Razjareni TV domaćin, Evgenij Kiselyov, prokleo je američko “drsko ponašanje” i proveo dva sata upozoravajući da bi sukob mogao poduzeti “nuklearne dimenzije”, piše Express.co.uk.

Agresivni obrambeni stav Rusije u posljednjih nekoliko tjedana je proveo vojne vježbe sigurnosti diljem zemlje, a koje su obuhvaćale 40 milijuna svojih građana. Oni su sudjelovali u masivnim obrambenim civilnim i vojnim vježbama da ih pripremi za nuklearni holokaust.

Ruska vojska objavila je da će pokrenuti vježbe u cijeloj zemlji radi pripreme rata velikih razmjera.

Guverner Sankt Peterburga je pojasnio da bi porcije kruha koje bi mogli ljudi očekivati ako se desi udar na Rusiju – biti 300 grama za 20 dana.

Kremlj je također naložio da nuklearno sposobne rakete budu otpremljene u europski kontinentalni dio Rusije, u enklavu u blizini Poljske koja se zove Kaliningrad.

Verbalno nadmetanja između SAD-a, Velike Britanije i Rusije oko pitanja bombardiranja civila u Siriji dosežu vrhunac, s vrlo realnom mogućnošću istinskog oružanog sukoba između naroda koji ratuju oko grada Aleppa.

No, jedan stručnjak smatra da Putinovo najnovije pojačanje napetosti je jednostavno taktika kako bi se spriječio SAD da se miješa u Siriji i stavio nadolazećeg američkog predsjednika na stražnje noge kad preuzme ured iduće godine.

Aleksander Baunov, analitičar Carnegie Moskva Centra, rekao je da su vježbe civilne obrane i “zagrijani” programi na televiziji trik kako bi odvratile SAD od ometanja Rusije u vojnoj kampanji u Siriji.

“Svaki odgovoran političar … ako je odgovornan i iskusan, ne može započeti s daljnjim rejtingom već loših odnosa, ako su već na dnu.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,