Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTINOV SAVEZNIK UPOZORAVA AMERIKANCE DA GLASAJU ZA TRUMPA ILI DA SE SUO─îE SA NUKLEARNIM RATOM

PUTINOV SAVEZNIK UPOZORAVA AMERIKANCE DA GLASAJU ZA TRUMPA ILI DA SE SUO─îE SA NUKLEARNIM RATOM

hillary-rat-trump“Ako Hillary Clinton pobijedi ona ─çe biti posljednji ameri─Źki predsjednik ikada”

Ime nedvojbeno ruskog najve─çeg ultranacionalisti─Źkog politi─Źara, a prema nekim lokalnim medijima i utjelovljenje Donald Trumpa je Vladimir ┼Żirinovski, zastupnik u dr┼żavnoj Dumi i vo─Ĺa nacionalisti─Źke stranke LDPR, je nedavno napravio jedan istup prije dva mjeseca, kada je upozorio Njema─Źku da riskira potpuno uni┼ítenje, ako i dalje budu slali vojne snage Bundeswehra u balti─Źke zemlje.

┼Żirinovski tako─Ĺer dijeli jo┼í jednu zna─Źajku sa Donald Trumpom: oboje su otvoreni do boli. Koji je razlog za┼íto nismo bili iznena─Ĺeni kada smo pro─Źitali ─Źlanak kada je Reuters izvijestio da je ┼Żirinovski pozvao Amerikance da glasaju za Donald Trumpa i izaberu ga za predsjednika ili ─çe se suo─Źiti sa “rizikom ulaska u nuklearni rat.”

U razgovoru za Reuters, Vladimir ┼Żirinovski, poznat u Rusiji i Europi po njegovoj vatrenoj retorici, rekao je da je Trump jedina osoba u svijetu koja je u mogu─çnosti napraviti de-eskalaciju opasne napetosti izme─Ĺu Moskve i Washingtona.

S druge strane, Hillary Clinton bi mogla izazvati Tre─çi svjetski rat, rekao je Rus koji je dobio najve─çu dr┼żavnu nagradu od Putina nakon ┼íto je njegova Liberalno-demokratska stranka Rusije (LDPR) zauzela tre─çe mjesto na parlamentarnim izborima u Rusiji pro┼ílog mjeseca.

“Odnosi izme─Ĺu Rusije i SAD-a ne mogu biti gori. Jedini na─Źin na koji mo┼że biti jo┼í gore je ako rat po─Źne “, rekao je ┼Żirinovski, govore─çi u svom ogromnom uredu na 10. katu ruske dr┼żavne Dume, ili donjm doma saboru.


“Amerikanci glasuju za predsjednika od 8. studenog i moraju shvatiti da oni glasuju za mir na planeti Zemlji, ako budu glasali za Trumpa. Ali, ako budi glasali za Hillary, to je rat. To ─çe biti kratki film. U kratko vrijeme ─çe biti Hiro┼íima i Nagasakija posvuda.”

I, ba┼í kao i Trump, ┼Żirinovski je sklon polarizirati svoje sunarodnjake. Prema pisanju Reutersa, “mnogi Rusi smatraju politi─Źare kao cirkuske likove koji izgovaraju izjave da bi pridobili pa┼żnju”, i on je tako─Ĺer i ┼íirokog pogleda vjerni sluga politike Kremlja, a ponekad se koristi da bi radikalnim izjavama testirao reakciju javnosti.”

A ako on voli Trumpa, mora da mu se ne svi─Ĺa Hillary. Naravno dovoljno je kako je ┼Żirinovski opisao Hillary Clinton kao “zlu punicu”, i rekao da je kao dr┼żavna tajnica pod Obamom 2009-2013 pokazala da je nesposobna voditi svoju zemlju.

“Ona ┼żudi za mo─çi. Njen pogled je da je ona najva┼żnija osoba na planeti, da je Amerika izuzetna zemlja, kao ┼íto je Barack Obama rekao”, rekao je ┼Żirinovski. “To je opasno. Mogla bi zapo─Źeti nuklearni rat.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,