Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTINOV SAVEZNIK UPOZORAVA AMERIKANCE DA GLASAJU ZA TRUMPA ILI DA SE SUOČE SA NUKLEARNIM RATOM

PUTINOV SAVEZNIK UPOZORAVA AMERIKANCE DA GLASAJU ZA TRUMPA ILI DA SE SUOČE SA NUKLEARNIM RATOM

hillary-rat-trump“Ako Hillary Clinton pobijedi ona će biti posljednji američki predsjednik ikada”

Ime nedvojbeno ruskog najvećeg ultranacionalističkog političara, a prema nekim lokalnim medijima i utjelovljenje Donald Trumpa je Vladimir Žirinovski, zastupnik u državnoj Dumi i vođa nacionalističke stranke LDPR, je nedavno napravio jedan istup prije dva mjeseca, kada je upozorio Njemačku da riskira potpuno uništenje, ako i dalje budu slali vojne snage Bundeswehra u baltičke zemlje.

Žirinovski također dijeli još jednu značajku sa Donald Trumpom: oboje su otvoreni do boli. Koji je razlog zašto nismo bili iznenađeni kada smo pročitali članak kada je Reuters izvijestio da je Žirinovski pozvao Amerikance da glasaju za Donald Trumpa i izaberu ga za predsjednika ili će se suočiti sa “rizikom ulaska u nuklearni rat.”

U razgovoru za Reuters, Vladimir Žirinovski, poznat u Rusiji i Europi po njegovoj vatrenoj retorici, rekao je da je Trump jedina osoba u svijetu koja je u mogućnosti napraviti de-eskalaciju opasne napetosti između Moskve i Washingtona.

S druge strane, Hillary Clinton bi mogla izazvati Treći svjetski rat, rekao je Rus koji je dobio najveću državnu nagradu od Putina nakon što je njegova Liberalno-demokratska stranka Rusije (LDPR) zauzela treće mjesto na parlamentarnim izborima u Rusiji prošlog mjeseca.

“Odnosi između Rusije i SAD-a ne mogu biti gori. Jedini način na koji može biti još gore je ako rat počne “, rekao je Žirinovski, govoreći u svom ogromnom uredu na 10. katu ruske državne Dume, ili donjm doma saboru.


“Amerikanci glasuju za predsjednika od 8. studenog i moraju shvatiti da oni glasuju za mir na planeti Zemlji, ako budu glasali za Trumpa. Ali, ako budi glasali za Hillary, to je rat. To će biti kratki film. U kratko vrijeme će biti Hirošima i Nagasakija posvuda.”

I, baš kao i Trump, Žirinovski je sklon polarizirati svoje sunarodnjake. Prema pisanju Reutersa, “mnogi Rusi smatraju političare kao cirkuske likove koji izgovaraju izjave da bi pridobili pažnju”, i on je također i širokog pogleda vjerni sluga politike Kremlja, a ponekad se koristi da bi radikalnim izjavama testirao reakciju javnosti.”

A ako on voli Trumpa, mora da mu se ne sviđa Hillary. Naravno dovoljno je kako je Žirinovski opisao Hillary Clinton kao “zlu punicu”, i rekao da je kao državna tajnica pod Obamom 2009-2013 pokazala da je nesposobna voditi svoju zemlju.

“Ona žudi za moći. Njen pogled je da je ona najvažnija osoba na planeti, da je Amerika izuzetna zemlja, kao što je Barack Obama rekao”, rekao je Žirinovski. “To je opasno. Mogla bi započeti nuklearni rat.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,