Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PONOVO NAPALI SAMI SEBE? Raketni napad sa obale Jemena na ameri─Źki razara─Ź USS Mason je bila operacija pod ‘LA┼ŻNOM ZASTAVOM’

PONOVO NAPALI SAMI SEBE? Raketni napad sa obale Jemena na ameri─Źki razara─Ź USS Mason je bila operacija pod ‘LA┼ŻNOM ZASTAVOM’

Jemen-ratNeuspjeli raketni napad protiv ratnih brodova Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava na obali Jemen obali nosi sve odlike “operacije pod la┼żnom zastavom” da bi SAD opravdala svoj ulazak u rat u Jemenu, prema rije─Źima biv┼íeg ameri─Źkog obavje┼ítajnog lingviste

Scott Rickard je objasnio javnosti: “O─Źito je da se ne┼íto ispalilo na brod u me─Ĺunarodnim vodama, bilo da je do┼ílo od strane pokreta Huti ili je do┼ílo iz podru─Źja pod kontrolom Hutija, jo┼í nije dokazano, ali je sigurno da su takvi napadi pod “la┼żnom zastavom” kori┼íteni u pro┼ílosti”.

Analiti─Źar je rekao da SAD sudjeluje u uni┼ítavanju Jemena kroz prodaju milijuna dolara oru┼żja Saudijskoj Arabiji.

USS Mason, razara─Ź ameri─Źke ratne mornarice i USS Ponce, amfibijskom ratni brod, ciljani su u nedjelju u neuspjelom raketnom napadu sa teritorija u Crvenom moru pred obalom Jemena, prema Pentagonu.

USS Mason je napadnut u srijedu po drugi put, tvrdi glasnogovornik Pentagona Peter Cook.

Rickard je rekao da SAD nije bila u stanju odrediti kakav je projektil bio ispaljen na ratni brod, i tko ge je ispalio; ina─Źe oni ne bi bi oklijevali da uzvrate vatru.

Jemenske snage su odbacile tvrdnju SAD-a da su oni ciljali ameri─Źki razara─Ź u Crvenom moru.


Jemenska tiskovna agencija “Saba” je citirala neimenovanog vojnog du┼żnosnika povezanog sa pobunjenicima Huti koji je rekao: “Ove tvrdnje su neosnovane, te vojska i popularne vojne grupacije nemaju nikakve veze s tom akcijom.”

U me─Ĺuvremenu, Pentagon je rekao da su tri radarska mjesta u Jemenu bila ciljana i uni┼ítena u ─Źetvrtak ujutro od strane Amerike kao odmazda za napad.

“Ono ┼íto je jasno je da su Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave broj jedan ponu─Ĺa─Ź oru┼żja Saudijskoj Arabiji i Saudijska Arabija je broj jedan organizatora podupira─Źa terorista na Bliskom istoku uz Bahrein, Katar i Kuvajt”, rekao je Rickard.

Te arapske zemlje su uskla─Ĺeni sa SAD-om u osveti ostavljaju─çi pusto┼í iza sebe, ne samo u Jemenu nego i u Siriji, Iraku, Libiji i drugdje, rekao je on.

U televizijskom govoru u ─Źetvrtak ─Źelnik jemenskog pokreta Huti Ansarullah, rekao je da je da SAD priprema invaziju na zapadnu obalu Jemena.

Abdul Malik Badreddin al-Houthi je upozorio da je ameri─Źka vojska pripremala teren za ─Źin agresije na ratom razorenoj arapskoj zemlji govore─çi da bi nacija i oru┼żane snage trebale ostati oprezne i potpuno spremne da se suo─Źe sa osvaja─Źima.

Sjećate li se zaljeva Tonkin i kako su Amerikanci ušli u vijetnamski rat?
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,