Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PONOVO NAPALI SAMI SEBE? Raketni napad sa obale Jemena na američki razarač USS Mason je bila operacija pod ‘LAŽNOM ZASTAVOM’

PONOVO NAPALI SAMI SEBE? Raketni napad sa obale Jemena na američki razarač USS Mason je bila operacija pod ‘LAŽNOM ZASTAVOM’

Jemen-ratNeuspjeli raketni napad protiv ratnih brodova Sjedinjenih Američkih Država na obali Jemen obali nosi sve odlike “operacije pod lažnom zastavom” da bi SAD opravdala svoj ulazak u rat u Jemenu, prema riječima bivšeg američkog obavještajnog lingviste

Scott Rickard je objasnio javnosti: “Očito je da se nešto ispalilo na brod u međunarodnim vodama, bilo da je došlo od strane pokreta Huti ili je došlo iz područja pod kontrolom Hutija, još nije dokazano, ali je sigurno da su takvi napadi pod “lažnom zastavom” korišteni u prošlosti”.

Analitičar je rekao da SAD sudjeluje u uništavanju Jemena kroz prodaju milijuna dolara oružja Saudijskoj Arabiji.

USS Mason, razarač američke ratne mornarice i USS Ponce, amfibijskom ratni brod, ciljani su u nedjelju u neuspjelom raketnom napadu sa teritorija u Crvenom moru pred obalom Jemena, prema Pentagonu.

USS Mason je napadnut u srijedu po drugi put, tvrdi glasnogovornik Pentagona Peter Cook.

Rickard je rekao da SAD nije bila u stanju odrediti kakav je projektil bio ispaljen na ratni brod, i tko ge je ispalio; inače oni ne bi bi oklijevali da uzvrate vatru.

Jemenske snage su odbacile tvrdnju SAD-a da su oni ciljali američki razarač u Crvenom moru.

Jemenska tiskovna agencija “Saba” je citirala neimenovanog vojnog dužnosnika povezanog sa pobunjenicima Huti koji je rekao: “Ove tvrdnje su neosnovane, te vojska i popularne vojne grupacije nemaju nikakve veze s tom akcijom.”

U međuvremenu, Pentagon je rekao da su tri radarska mjesta u Jemenu bila ciljana i uništena u četvrtak ujutro od strane Amerike kao odmazda za napad.

“Ono što je jasno je da su Sjedinjene Američke Države broj jedan ponuđač oružja Saudijskoj Arabiji i Saudijska Arabija je broj jedan organizatora podupirača terorista na Bliskom istoku uz Bahrein, Katar i Kuvajt”, rekao je Rickard.

Te arapske zemlje su usklađeni sa SAD-om u osveti ostavljajući pustoš iza sebe, ne samo u Jemenu nego i u Siriji, Iraku, Libiji i drugdje, rekao je on.

U televizijskom govoru u četvrtak čelnik jemenskog pokreta Huti Ansarullah, rekao je da je da SAD priprema invaziju na zapadnu obalu Jemena.

Abdul Malik Badreddin al-Houthi je upozorio da je američka vojska pripremala teren za čin agresije na ratom razorenoj arapskoj zemlji govoreći da bi nacija i oružane snage trebale ostati oprezne i potpuno spremne da se suoče sa osvajačima.

Sjećate li se zaljeva Tonkin i kako su Amerikanci ušli u vijetnamski rat?
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,