Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » WIKILEAKS ‘POKOPAO’ HILLARY CLINTON: Znala je da Katar i Saudijska Arabija financiraju Islamsku Državu!

WIKILEAKS ‘POKOPAO’ HILLARY CLINTON: Znala je da Katar i Saudijska Arabija financiraju Islamsku Državu!

hillary-isZviždačka organizacija WikiLeaks objavila je treći dio povjerljivih pisama Johna Podestija, predsjednika predizborne kampanje demokratske kandidatkinje za predsjednika SAD Hillary Clinton, u kojima ona navodi da Katar i Saudijska Arabija tajno financiraju Islamsku državu

Treći dio sadrži još 1.190 poruka, a do sada je objavljeno već oko 4.000 pisama.

“Moramo iskoristiti svu svoju diplomaciju i tradicionalna obavještajna sredstva kako bismo izvršili pritisak na vlasti Katara i Saudijske Arabije koji tajno financiraju i tehnički podržavaju Islamsku Državu i druge radikalne sunitske organizacije u regiji”, navodi Clinton u jednoj od poruka.

Pored toga, ona navodi da lojalnost kurdskih vlasti Sjedinjenim Američkim Državama može, također, utjecati, na daljnje korake Saudijske Arabije i Katara.

“Ti napori bit će učvršćeni na račun privrženosti kurdske regionalne vlade.

Žitelji Katara i Saudijske Arabije bit će prinuđeni balansirati između borbe za dominaciju u sunitskom svijetu i posljedica pritiska SAD, dodaje kandidatkinja za predsjednika SAD.
 


 

(Tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,