Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Putin njemačkom novinaru otkrio pravu istinu: Strah je razlog zašto se Zapad prema meni negativno odnosi

Putin njemačkom novinaru otkrio pravu istinu: Strah je razlog zašto se Zapad prema meni negativno odnosi

putin-mikrofonU TV GOSTOVANJU PUTIN JE REKAO I DA ON MORA BITI ONAKAV KAKVIM GA ŽELI NAROD

Vladimir Putin je ocijenio da je strah osnovni razlog što se Zapad prema njemu negativno odnosi.

Ruski lider je ovo rekao autoru tv-emisije “Das ist Putin”. Njemačkom novinaru koji je otkrio da mu je bilo omogućeno da “nekoliko godina svuda prati predsjednika Rusije”.

Nijemac je pitao Putina – zbog čega se Zapad prema njemu negativno odnosi, a odgovor je bio kratak, da kraći ne može biti:

“Strah”.

Istom njemačkom novinaru, Putin je rekao: “Ja moram biti onakav kakvim me želi vidjeti moj narod”.

Inače, predsjednik Venecuele Nicolas Maduro objavio je da je osnovao Nagradu za mir i suverenitet “Hugo Chavez” i da će njen prvi dobitnik biti – Putin.

A zašto Putin i politika Kremlja smetaju Amerikancima – otkrio je i zamjenik glasnogovornika Bijele kuće Erick Schultz koji je – povodom najave iz Moskve da će se ruska vojna baza vratiti na Kubu – ocijenio da “Rusija u posljednje vrijeme demonstrira odustajanje od suradnje sa Sjedinjenim Državama radi dostizanja zajedničkih ciljeva”.

Ipak je taktički dodao: “Mi, unatoč tome, smatramo da možemo djelovati zajedno kada imamo zajedničke ciljeve iako Rusija nije u stanju realizirati ciljeve koje je sebi postavila – od Sirije do Ukrajine”.
 
(Fakti)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,