Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Putin njema─Źkom novinaru otkrio pravu istinu: Strah je razlog za┼íto se Zapad prema meni negativno odnosi

Putin njema─Źkom novinaru otkrio pravu istinu: Strah je razlog za┼íto se Zapad prema meni negativno odnosi

putin-mikrofonU TV GOSTOVANJU PUTIN JE REKAO I DA ON MORA BITI ONAKAV KAKVIM GA ┼ŻELI NAROD

Vladimir Putin je ocijenio da je strah osnovni razlog što se Zapad prema njemu negativno odnosi.

Ruski lider je ovo rekao autoru tv-emisije “Das ist Putin”. Njema─Źkom novinaru koji je otkrio da mu je bilo omogu─çeno da “nekoliko godina svuda prati predsjednika Rusije”.

Nijemac je pitao Putina – zbog ─Źega se Zapad prema njemu negativno odnosi, a odgovor je bio kratak, da kra─çi ne mo┼że biti:

“Strah”.

Istom njema─Źkom novinaru, Putin je rekao: “Ja moram biti onakav kakvim me ┼żeli vidjeti moj narod”.

Ina─Źe, predsjednik Venecuele Nicolas Maduro objavio je da je osnovao Nagradu za mir i suverenitet “Hugo Chavez” i da ─çe njen prvi dobitnik biti – Putin.

A za┼íto Putin i politika Kremlja smetaju Amerikancima – otkrio je i zamjenik glasnogovornika Bijele ku─çe Erick Schultz koji je – povodom najave iz Moskve da ─çe se ruska vojna baza vratiti na Kubu – ocijenio da “Rusija u posljednje vrijeme demonstrira odustajanje od suradnje sa Sjedinjenim Dr┼żavama radi dostizanja zajedni─Źkih ciljeva”.

Ipak je takti─Źki dodao: “Mi, unato─Ź tome, smatramo da mo┼żemo djelovati zajedno kada imamo zajedni─Źke ciljeve iako Rusija nije u stanju realizirati ciljeve koje je sebi postavila – od Sirije do Ukrajine”.
 
(Fakti)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,