Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NIKAD BLI┼ŻA AMERICI: Rusija ponovno otvara vojne baze na Kubi!?

NIKAD BLI┼ŻA AMERICI: Rusija ponovno otvara vojne baze na Kubi!?

ruska-baza-kubaMinistarstvo obrane Rusije razmatra pitanja povratka na Kubu i Vijetnam, gdje su se ranije nalazile sovjetske (ruske) vojne baze, izjavio je zamjenik ruskog ministra obrane Nikolaj Pankov

“Trenutno radimo na tome”, rekao je Pankov ne ulaze─çi u detalje.

Ministarstvo trenutno preispituje odluke koje su dovele do zatvaranja tih baza u prošlosti, istaknuo je zamjenik ministra.

Sovjetske (ruske) vojne baze nalazile su se na Kubi i Vijetnamu do 2002. godine. U Lurdes nedaleko od Havane se nalazio radio elektroni─Źki obavje┼ítajni centar, a u Vijetnamu mornari─Źka baza.

Peskov: Svjetska dinamika diktira odgovaraju─çe mjere

Zbog nedavnih promjena u me─Ĺunarodnoj situaciji i me─Ĺunarodnoj sigurnosti, dr┼żave su prinu─Ĺene da sukladno svojim nacionalnim interesima poduzmu potrebne mjere, izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odgovaraju─çi na pitanje o mogu─çem raspore─Ĺivanju ruskih vojnih baza na Kubi i Vijetnamu.

“Me─Ĺunarodna situacija nije stati─Źna, ona je prili─Źno dinami─Źna. Mo┼żete vidjeti da su u posljednje dvije godine u me─Ĺunarodnim odnosima i u re┼żim me─Ĺunarodne sigurnosti uvedene zna─Źajne korekcije, tako da sve zemlje u skladu sa svojim nacionalnim interesima vrednuju ove promjene i poduzimaju odre─Ĺene mjere onako kako smatraju da je potrebno”, Peskov je rekao novinarima.

Istovremeno je on sam uputio pitanje o prisustvu ruskih trupa na Kubi i u Vijetnamu Ministarstvu obrane.

“Konkretno, ┼íto se ti─Źe tih vojnih baza, bolje je da pitate Ministarstvo obrane”, naglasio je Peskov.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,