Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NIKAD BLIŽA AMERICI: Rusija ponovno otvara vojne baze na Kubi!?

NIKAD BLIŽA AMERICI: Rusija ponovno otvara vojne baze na Kubi!?

ruska-baza-kubaMinistarstvo obrane Rusije razmatra pitanja povratka na Kubu i Vijetnam, gdje su se ranije nalazile sovjetske (ruske) vojne baze, izjavio je zamjenik ruskog ministra obrane Nikolaj Pankov

“Trenutno radimo na tome”, rekao je Pankov ne ulazeći u detalje.

Ministarstvo trenutno preispituje odluke koje su dovele do zatvaranja tih baza u prošlosti, istaknuo je zamjenik ministra.

Sovjetske (ruske) vojne baze nalazile su se na Kubi i Vijetnamu do 2002. godine. U Lurdes nedaleko od Havane se nalazio radio elektronički obavještajni centar, a u Vijetnamu mornarička baza.

Peskov: Svjetska dinamika diktira odgovarajuće mjere

Zbog nedavnih promjena u međunarodnoj situaciji i međunarodnoj sigurnosti, države su prinuđene da sukladno svojim nacionalnim interesima poduzmu potrebne mjere, izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odgovarajući na pitanje o mogućem raspoređivanju ruskih vojnih baza na Kubi i Vijetnamu.

“Međunarodna situacija nije statična, ona je prilično dinamična. Možete vidjeti da su u posljednje dvije godine u međunarodnim odnosima i u režim međunarodne sigurnosti uvedene značajne korekcije, tako da sve zemlje u skladu sa svojim nacionalnim interesima vrednuju ove promjene i poduzimaju određene mjere onako kako smatraju da je potrebno”, Peskov je rekao novinarima.

Istovremeno je on sam uputio pitanje o prisustvu ruskih trupa na Kubi i u Vijetnamu Ministarstvu obrane.

“Konkretno, što se tiče tih vojnih baza, bolje je da pitate Ministarstvo obrane”, naglasio je Peskov.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,