Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NJEMAČKI MEDIJI ŠOKIRANI – NA PROSLAVI NJEMAČKOG UJEDINJENJA NAROD SKANDIRAO: ‘Angelu Merkel u Sibir, Putina u Berlin!’

NJEMAČKI MEDIJI ŠOKIRANI – NA PROSLAVI NJEMAČKOG UJEDINJENJA NAROD SKANDIRAO: ‘Angelu Merkel u Sibir, Putina u Berlin!’

putin-merkel-dresdenZa proslavu njemačkog Dana jedinstva Dresden se pripremao cijele godine, ali događaj nije protekao na način koji su očekivali gradski oci

“Istaknute njemačke političare koji su nazočili skupu, prosvjednici su nazvali ‘izdajnicima domovine’, požalio se u svom uvodnom članku najveći njemački tabloid “Bild”.

Lokalne vlasti nadale su se da će ispraviti “pokvareni imidž Dresdena”.

“Ali u gradu sa lošom reputacijom dovoljno je samo nekoliko nasilnika da pokvari Dan njemačkog jedinstva. Upravo oni koji se osjećaju pravim Nijemcima očito nemaju nikakvog stida. Za sve su krivi rasisti iz stranke Pegide”, jadikuje tabloid.

U čast blagdana Dresden su posjetili njemački predsjednik Joachim Gauck, predsjednik Ustavnog suda Njemačke Andreas Voskule, premijeri različitih saveznih država, kao i šef Centralnog savjeta Židova Jozef Schuster.

Prosvjednici su ih pozdravili zvižducima i uzvicima negodovanja.

Novinare, diplomate, pa čak i volontere zasuli su uvredama i psovkama. Masa je skandirala: “Merkelovu u Sibir! Putina u Berlin!” i “Odlazite, odlazite!”.

A među ljudima nije bilo nikog tko bi prigovorio. Ali zato su tamo bili operateri iz Francuske, Engleske i Austrije.

“Još jednom u svijet ide loša slika iz Dresdena. Šansa je propuštena”, jadikuje “Bild”.
 

 
(vestinet.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,