Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Ameri─Źki generali: Rat s Rusijom bi─çe brz, smrtonosan i neizbje┼żan

Ameri─Źki generali: Rat s Rusijom bi─çe brz, smrtonosan i neizbje┼żan

rusija-sad-nuklearVisoki ameri─Źki vojni du┼żnosnici priop─çili su da je oru┼żani sukob s Kinom ili Rusijom “prakti─Źno zajam─Źen”. Prema njihovom mi┼íljenju, on ─çe biti brz, smrtonosan i najmasovniji za posljednjih 60 godina, pi┼íe list “Independent”

Razvijaju─çi temu me─Ĺunarodnog oru┼żanog sukoba, general-bojnik William Hicks naveo je da ─çe umjetna inteligencija i automatizirani sustavi upravljanja raznim vrstama naoru┼żanja ubrzati tijek budu─çih vojnih sukoba, pi┼íe “Independent”.

“Brzina kojom ─çe strojevi donositi odluke u dalekoj budu─çnosti bit ─çe izazov za na┼íu mogu─çnost da njima upravljamo. To ─çe zahtijevati razvoj novih odnosa ─Źovjeka i stroja”, rekao je Hicks.

General je dodao da su tehnolo┼íka dostignu─ça Rusije i Kine primorale Bijelu ku─çu da se pripremi za “vojna djelovanja takvih razmjera, s kojima se kopnena vojska SAD nije suo─Źila jo┼í od vremena Korejskog rata”.

General-potporu─Źnik Joseph Anderson, zamjenik predsjednika Ujedinjenog komiteta na─Źelnika sto┼żera, izjavio je da “zemlje koje agresivno pariraju SAD u vojnoj sferi predstavljaju egzistencijalnu prijetnju za Zapad”.

“Na koju se zemlju to mo┼że odnositi? Na Rusiju?”, Rekao je Anderson.

A na─Źelnik Sto┼żera kopnene vojske SAD, general Mark Milley, izjavio je da je takav rat “prakti─Źno zajam─Źen”. On je, tako─Ĺer, naveo da bi protivnici Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava mogli okon─Źati ameri─Źku prednost u zraku i da ne dozvoliti ameri─Źkoj mornarici da se domogne bojnog polja. A potom ─çe kopnena vojska biti primorana stvoriti uvjete za anga┼żiranje ratne mornarice i zrakoplovstva.


Oni moraju biti spremni za borbe u cyberprostoru, kao i da ratuju bez satelitskih veza i sustava navigacije na koje su tako navikli, smatra Mili.

Podsjetimo da je ranije slu┼żbeni predstavnik State Departmenta SAD John Kirby izjavio da ─çe Moskva i dalje “slati u domovinu tijela vojnika u vre─çama i tro┼íiti resurse ukoliko ne prekine nasilje u Siriji”.

Prema njegovim rije─Źima, u slu─Źaju produ┼żavanja sukoba ekstremisti ─çe mo─çi iskoristiti situaciju da napadnu gradove u Rusiji, a “bit ─çe oboreno jo┼í vi┼íe ruskih zrakoplova”.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saop─çilo je da Moskva izjave SAD o mogu─çnosti teroristi─Źkih napada u Rusiji ne shva─ça druga─Źije nego kao poziv teroristima na akciju.

Pored toga, nakon pisanja zapadnih medija o tome da Bijela ku─ça razmatra mogu─çnost napada na sirijsku vladinu vojsku, slu┼żbeni predstavnik Ministarstva obrane Rusije Igor Kona┼íenkov preporu─Źio je Washingtonu da “pa┼żljivo razmotriti mogu─çe posljedice realizacije takvih planova” i dodao da radijus djelovanja ruskih raketnih sustava “zemlja-zrak” mo┼że “bizi iznena─Ĺenje za bilo koji nepoznati objekt “.

Ministrica vanjskih poslova Rusije Maria Zakharova: “Ameri─Źka glupost je gora od terorizma!” (VIDEO):
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,