Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SAD ŽELI 3. SVJETSKI RAT: GLAVNI ŠEF AMERIČKE VOJSKE PRIJETI RATOM RUSIJI (VIDEO)

SAD ŽELI 3. SVJETSKI RAT: GLAVNI ŠEF AMERIČKE VOJSKE PRIJETI RATOM RUSIJI (VIDEO)

vojska-nacelnik-sad“Mi ćemo ih pobijediti teže nego što su ikad prije bili pobijeđeni”

Načelnik stožera generala Mark Milley upozorio je sinoć u javnom medijskom istupu da su Sjedinjene Države spremne “uništiti” svoje neprijatelje, a izjava je jasno bila usmjerena prema Rusiji

“Želim da bude jasno onima koji nam žele naškoditi … američka vojska – unatoč svim našim izazovima, unatoč našem [operativnom] tempu, unatoč svemu što su radili – mi ćemo vas zaustaviti i mi ćemo vas pobijediti teže nego što ste ikad prije bili pobijeđeni. Da ne bude zabune u svezi toga”, rekao je Milley.

General je oštro upozorio da su Rusija i druge zemlje iskoristile SAD koji se usredotočio na rat protiv terorizma.

“Ostale zemlje – Rusija, Iran, Kina, Sjeverna Koreja – su krenule protiv nas”, rekao je, dodajući: “Oni su proučavali našu doktrinu, naše taktike, našu opremu, našu organizaciju, naš trening, naše vodstvo.

A, s druge strane, oni su revidirali svoje doktrine, i oni brzo modernizira svoju vojnu danas da se izbjegli naše snage u nadi da će nas pobijediti u nekom trenutku u budućnosti.”

Milley je upozorio da će sljedeći veći sukob “biti vrlo smrtonosan, za razliku od svega što je američka vojska je doživjela od Drugog svjetskog rata”, te će uključivati ​​borbe u “gusto naseljenim urbanim područjima.”

“Da ne bude zabune o tome, mi to možemo sada i mi ćemo to moći … zadržati sposobnost da brzo razvijamo”, rekao je, “i mi ćemo uništiti bilo kojeg neprijatelja bilo gdje, u bilo koje vrijeme”, zaključio je on. (a ne mogu uništiti jednu bazu ISIS-a u Siriji op.a.)

General Milley je jasno dao dao znanja s kim je pričao o tome kada je citirao višeg ruskog dužnosnika koji se zavjetovao: “Rusija danas može voditi konvencionalni rat u Europi i pobijediti.”

Komentari su došli usred rastuće napetosti između dviju supersila.

40 milijuna Rusa iz svih sektora vlade trenutno sudjeluju u nacionalnim vježbama za hitne ratne slučajeve i procedurama “evakuacije” za vrijeme nacionalne krize.

Prema Oleg Manuilovu, direktoru Odjela ruske civilne zaštite, vježba će biti test kako će stanovništvo odgovoriti na “pojave katastrofe i u “hitnim” situacijama.

Prošlog tjedna, ruski dužnosnici su otkrili da će izgrađeni golemi podzemni nuklearni bunker pružiti utočište za 12 milijuna stanovnika u najvećem ruskom gradu.

Nacionalna televizija koja je pokrenuta od strane Ministarstva obrane Rusije također je upozorila građane prošlog tjedna da je nuklearni sukob na horizontu.

“Shizofreničari iz Amerike oštre nuklearno oružje na Moskvu”, izvijestila je Zvezda.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,