Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSPERT: PRIJENOSOM VIJESTI MAINSTREAM MEDIJA IZ SIRIJE UPRAVLJA ELITA I MOĆNICI

EKSPERT: PRIJENOSOM VIJESTI MAINSTREAM MEDIJA IZ SIRIJE UPRAVLJA ELITA I MOĆNICI

cnn-slikaMedijsko praćenje Sirije je užasno daleko od stvarnosti, kaže on

Stručnjak za vanjsku politiku je napao “spiralnu” pokrivenost mainstream medija sukoba u Siriji, što ukazuje da mediji služe Agendi moćne elite.

Stephen Kinzer, viši suradnik na Watson Instituta za međunarodne studije na Sveučilištu Brown, tvrdi da će pokrivenost sukoba mainstream medija u Siriji “biti zapamćena kao jedna od najsramotnijih epizoda u povijesti američkog tiska.”

“Novinarstvo … trebao ostati izvan moći elita i njezinog fabiciranog laganja. U ovoj krizi je to totalno propalo”, istaknuo je.

Unatoč kontinuiranom nastojanju da se demonizira sirijska vlada i ruske snage u ratnim zbivanjima i patnji u gradu Aleppu, Kinzer je ispravno istaknuo da je sukob počeo kada su “nasilni militanti” pregazili Aleppo prije tri godine i tada je počeo “val represije”.

“Oni su objavili obavijest upozorenja građanima: Ne šaljite djecu u školu. Ako učinite, mi ćemo dobiti ruksak, a vi ćete dobiti lijes”, napisao je.

“Onda su uništili tvornice, u nadi da nezaposleni radnici neće imati drugog posla i da će postati borci. Oni su kamionima odvezli opljačkane strojeva u Tursku i prodali.”

Kao što sirijska vojska uz potporu ruskih zračnih snaga i dalje napreduje u tjeranju pobunjeničkih snaga iz Aleppa, “militanti, vjerni svojem vodstvu, osvećuju se i ostavljaju pustoš dok odlaze iz grada.”

Izvještavanje činjenica o sirijskom građanskom ratu ne uklapa se u priču koju promiče moćna elita, prema Kinzeru.

“Amerikancima je rečeno da je njihov sveti cilj u Siriji… borba protiv Assadovog režima i njegovih ruskih i iranskih partnera.”

“Mi se trebamo po njima nadati da će ‘pravedna’ koalicija Amerikanaca, Turka, Saudijaca, Kurda, i ‘umjerene oporbe’ pobijediti”, napisao je.

“Ovo je totalna glupost, ali Amerikance se ne može kriviti za to vjerovanje. Nemamo gotovo nema pravih informacija o borcima, njihovim ciljevima, ili njihovoj taktici. Mnogo su krive za to laži u našim medijima.”

Mainstream mediji prvo provlače svoju priču kroz “prljavi vrtuljak” službenika u Bijeloj kući, Pentagonu, State Departmentu i think tankova vanjske politike.

“Saudijska Arabija je prikazana kao pomagač boraca za slobodu, a zapravo ona glavni sponzor ISIS-a” Kinzer je naveo.

“Turska godinama vodi ‘štakorske kanale’ za strane borce koji se žele pridružiti terorističkim skupinama u Siriji, i Sjedinjene Države žele da ta turska ‘dobra strana’, ostane izvan medija i da javnost ništa o tome ne čuje.”

“Sve što Rusija i Iran čine u Siriji se opisuje kao negativno i destabilizirajuće, jednostavno zato što su oni koji jesu u očima Zapada – i zato jer to službena linija u Washingtonu želi”, dodao je.

“Priča koju promovira globalna elita u Siriji je “užasno daleko od stvarnosti”, Kinzer je dodao. “To će vjerojatno produžiti rat i osuditi više Sirijaca na patnju i smrt.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,