Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Predsjednik Filipina poslao Obamu u Pakao, a Europsku uniju – u Čistilište

Predsjednik Filipina poslao Obamu u Pakao, a Europsku uniju – u Čistilište

duterte-obamaRODRIGO DUTERTE NIMALO NE “ŠTEDI” ONE KOJIMA SE KLANJA BALKAN I CIJELI ISTOK EUROPE

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte ponovo je pokazao da ne “štedi” zapadne lidere pred kojima se klanja cijeli istok i jugoistok Europe, uključujući i Hrvatsku.

Nakon što ga je, nedavno, nazvao “kučkinim sinom” (prema drugoj verziji, “kurvinim sinom”), Duterte je predsjedniku SAD, Baracku Obami, danas poručio da se “može nositi u pakao”.

I ovo je bila njegova reakcija na kritike iz Washingtona na njegov račun zbog kampanje koju vodi protiv trgovaca drogom i narkomana.

A Obami se obratio ovim riječima: “Sjedinjene Države nam ne pomažu da izađemo na kraj s trgovinom drogom, pa vi možete, gospodine Obama, da idete u pakao”.

Istodobno je kritizirao Washington zbog toga što ne želi njegovoj zemlji prodaje oružje i naglasio da “izgubio poštovanje prema Amerikancima”.

Duterte je prethodno već rekao da je spreman raskinuti sporazum koji njegova zemlja ima sa SAD u sferi obrane. Taj sporazum daje pravo američkim vojnim snagama da koriste neke vojne baze na Filipinima.

Ovoga puta se okomio i na Europsku uniju, ali je prema njoj bo nešto blaži.

Njenim liderima je namijenio “čistilište”, naglasivši da to čini samo zato što je “pakao prepun”.

Obama je nakon “kurvinog (kurvinog) sina” prvo objavio da će izbjeći susret s filipinskim čelnikom (na summitu ASEAN u Laosu). Potom je ipak promijenio odluku.

Objasnio je: “Nisam te riječi predsjednika Filipina doživio osobno”. Drugim riječima… kao osobnu uvredu …
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,