Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Crkva proglasila nevinim svećenika zaraženog HIV-om koji je silovao 30 djevojčica

Crkva proglasila nevinim svećenika zaraženog HIV-om koji je silovao 30 djevojčica

katolicka-crkva-meksikoSvećenik zaražen virusom HIV-a, koji je priznao da je silovao skoro 30 djevojčica starosti između pet i deset godina, u očima Crkve oslobođen je krivnje za sve optužbe, javlja portal Urgente24

Jose Garcia Ataulfo priznao je seksualne napade na djevojčice iz domorodačkih zajednica u saveznoj državi Oaxaca na jugu Meksika, što nije bilo dovoljno da ga Meksička nadbiskupija bilo kako kazni, ili prizna krivnju za užasne zločine.

Svećenik još nije optužen ni pred svjetovnim vlastima, vjerojatno zbog velikog utjecaja Katoličke crkve u Meksiku, posebno izraženog u krajevima sa znatnom domorodačkom populacijom.

Portal Anonymus Mexico piše kako su samo dvije žrtve javno istupile nakon što je Ataulfo oslobođen.

Navodi se da je majka jedne od silovanih djevojčica zatražila susret s papom Franjom, ali to je odbijeno pismom u kojem Vatikan tvrdi da stvar smatra riješenom.

Iz Meksičke nadbiskupije tvrde da svećenika zlostavljača uopće nema u njihovoj evidenciji.

“Taj navodni svećenik ne pripada Meksičkoj nadbiskupiji, a još je manje točno da je oslobođen krivnje, kako se navodi u neodgovornom i zlonamjernom tekstu Anonymus Mexica”, izjavio je glasnogovornik Meksičke nadbiskupije Valdemar Romero.

Papa Franjo je najavio da će Crkva iz svojih redova izbaciti svakog svećenika upletenog u seksualne zločine, a jednako će proći i biskupi koji pokušaju zataškati njihova nedjela.

Posljednji takav slučaj u Meksiku je zabilježen 2006. godine, kada je Marcial Maciel, jedan od najmoćnijih pripadnika meksičke crkve, odstranjen iz aktivne službe.

Maciel je optužen za zlostavljanje više dječaka i mladića, a navodno je imao i barem šestero djece s dvije različite žene.

Kako je NSP izvijestio nedavno Engleska je crkva zabranila biskupima da se ispričavaju žrtvama koje su seksualno zlostavljali.

Javno neobjavljen dokument upućen je biskupima u kojem ih se upozorava da daju samo djelomične isprike ili nikakve isprika, žrtvama seksualnog zlostavljanja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,