Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Crkva proglasila nevinim sve─çenika zara┼żenog HIV-om koji je silovao 30 djevoj─Źica

Crkva proglasila nevinim sve─çenika zara┼żenog HIV-om koji je silovao 30 djevoj─Źica

katolicka-crkva-meksikoSve─çenik zara┼żen virusom HIV-a, koji je priznao da je silovao skoro 30 djevoj─Źica starosti izme─Ĺu pet i deset godina, u o─Źima Crkve oslobo─Ĺen je krivnje za sve optu┼żbe, javlja portal Urgente24

Jose Garcia Ataulfo priznao je seksualne napade na djevoj─Źice iz domoroda─Źkih zajednica u saveznoj dr┼żavi Oaxaca na jugu Meksika, ┼íto nije bilo dovoljno da ga Meksi─Źka nadbiskupija bilo kako kazni, ili prizna krivnju za u┼żasne zlo─Źine.

Sve─çenik jo┼í nije optu┼żen ni pred svjetovnim vlastima, vjerojatno zbog velikog utjecaja Katoli─Źke crkve u Meksiku, posebno izra┼żenog u krajevima sa znatnom domoroda─Źkom populacijom.

Portal Anonymus Mexico pi┼íe kako su samo dvije ┼żrtve javno istupile nakon ┼íto je Ataulfo oslobo─Ĺen.

Navodi se da je majka jedne od silovanih djevoj─Źica zatra┼żila susret s papom Franjom, ali to je odbijeno pismom u kojem Vatikan tvrdi da stvar smatra rije┼íenom.

Iz Meksi─Źke nadbiskupije tvrde da sve─çenika zlostavlja─Źa uop─çe nema u njihovoj evidenciji.

“Taj navodni sve─çenik ne pripada Meksi─Źkoj nadbiskupiji, a jo┼í je manje to─Źno da je oslobo─Ĺen krivnje, kako se navodi u neodgovornom i zlonamjernom tekstu Anonymus Mexica”, izjavio je glasnogovornik Meksi─Źke nadbiskupije Valdemar Romero.

Papa Franjo je najavio da ─çe Crkva iz svojih redova izbaciti svakog sve─çenika upletenog u seksualne zlo─Źine, a jednako ─çe pro─çi i biskupi koji poku┼íaju zata┼íkati njihova nedjela.

Posljednji takav slu─Źaj u Meksiku je zabilje┼żen 2006. godine, kada je Marcial Maciel, jedan od najmo─çnijih pripadnika meksi─Źke crkve, odstranjen iz aktivne slu┼żbe.

Maciel je optu┼żen za zlostavljanje vi┼íe dje─Źaka i mladi─ça, a navodno je imao i barem ┼íestero djece s dvije razli─Źite ┼żene.

Kako je NSP izvijestio nedavno Engleska je crkva zabranila biskupima da se ispri─Źavaju ┼żrtvama koje su seksualno zlostavljali.

Javno neobjavljen dokument upu─çen je biskupima u kojem ih se upozorava da daju samo djelomi─Źne isprike ili nikakve isprika, ┼żrtvama seksualnog zlostavljanja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,