Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » I ONI ŽELE VAN: Hollywood će referendumom pokušati izaći iz SAD-a

I ONI ŽELE VAN: Hollywood će referendumom pokušati izaći iz SAD-a

kalifornijaAmerički pokret “Yes California!” Želi inicirati referendum o otcjepljenju te države od SAD, izjavio je čelnik te organizacije Louis Marinelli na konferenciji za tisak posvećenoj zaključcima konferencije “Dijalog nacija

Pravo naroda na samoopredjeljenje i stvaranje multipolarnog svijeta “.

“Kampanju smo prvotno počeli sa tvrdnjom da možemo postojati i bez vanjske politike SAD, možemo živjeti kao neovisna država, možemo smanjiti rashode za obranu i poboljšati kvalitetu života Kalifornije umjesto da sudjelujemo u agresivnoj vanjskoj politici SAD.”

“Komuniciramo sa stanovnicima Kalifornije, informiramo ih o svemu i oni vrlo dobro reagiraju na to”, izjavio je na konferenciji za tisak koju je organizirala MIA” Rusija sevodnja”.

Prema Marinelliju, za organiziranje referenduma o otcjepljenju od SAD potrebno je prikupiti određeni broj potpisa.

“Naravno, ovaj proces neće biti jednostavan i zahtijevat određene troškove.

Ali podnijet ćemo ovu inicijativu da pokažemo da svaki žitelj Kalifornije može potpisati peticiju za provedbu referenduma.

“Ako prikupimo dovoljan broj potpisa, vlasti Kalifornije će morati provesti referendum”, dodao je Marineli.
 

 
Marinelli je uvjeren da će, u slučaju Trumpovog izbora za predsjednika SAD, stanovništvo Kalifornije još više težiti neovisnosti.

“Trump se sprema praviti zidove, a Kalifornija ne želi zidove, već mostove. Ako Trump bude izabran, stanovnici Kalifornije će tim prije težiti neovisnosti.

Čuo sam da na naše tribine dolaze ljudi koji su vrlo skeptični i nisu sigurni da li nas podrže ili ne.

Ali svi kažu da ćemo imati ozbiljnu podršku ako Trump bude izabran. U našem slučaju, to će biti veliki plus jer će svi stanovnici Kalifornije moći razumjeti suštinu onoga što mi tražimo i da se priroda i karakter svih stanovnika Kalifornije razlikuju od prirode ostalih Amerikanaca.

Ne želimo biti dio države na čijem čelu će biti Tramp”, rekao je on.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,