Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BOSNA NA RUBU! U IME ALAHA, MILOSTIVOG: ‘Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. RS više neće biti’

BOSNA NA RUBU! U IME ALAHA, MILOSTIVOG: ‘Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. RS više neće biti’

cevapi“U ime Alaha, Milostivog, Samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. RS više neće biti”, navodi se u poruci koju su jučer uoči objave rezultata referenduma dobile “Nezavisne novine”

U redakciji su prijetnju službeno prijavili Policijskoj stanici u Lazarevu.

Mirna Miljanović, načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a RS, kazala je da su došli do saznanja da je identičan mail stigao na više adresa u RS, prenosi Telegraf.rs.

“Taj isti sadržaj je stigao na više e-mail adresa u RS. Odjel za visokotehnološki kriminal od saznanja radi na tome da otkrije s koje adrese je poruka upućena”, kazala je Miljanović.

Sandra Gojković-Arbutina, glavna urednica “Nezavisnih” nije iznenađena jer su, kako kaže, prijetnje svakodnevica novinara.

“Iako ih često primamo, nikada nijednu nismo shvatili olako, pa nećemo ni ovu. Nadamo se da će pripadnici MUP-a poduzeti sve što je u njihovoj moći i nadležnosti kako bi otkrili odakle je poslana prijetnja”, kazala je Gojković-Arbutina.

Anonimni mailovi prijetećeg sadržaja stigli su i na adresu kabineta predsjednika Narodne skupštine RS-a Nedeljka Čubrilovića.
 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,