Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIČKI SENATOR VIŠE NIJE MOGAO TRPITI LAŽI SVOJE ZEMLJE PA ŠOKIRAO IZJAVOM: Pobili smo nevine sirijske vojnike

AMERIČKI SENATOR VIŠE NIJE MOGAO TRPITI LAŽI SVOJE ZEMLJE PA ŠOKIRAO IZJAVOM: Pobili smo nevine sirijske vojnike

richard-sirijaRusija je nanijela ozbiljniju štetu militantima Daesu-a nego neodlučna američka koalicija, izjavio je u intervjuu RT senator američke države Virdžinije Richard Black

Američki senator je prokomentirao situaciju u kontekstu neuspjeha primirja u Siriji ubrzo nakon što je između Rusije i SAD zaključen sporazum o rješavanju krize u toj zemlji.

“Znam da su se u početku svi nadali uspjehu sporazuma. Znam da su Sirijci i Rusi bili ohrabreni.

Međutim, čim je sporazum stupio na snagu, SAD su počele vrlo intenzivno bombardirati sirijsku vojsku u provinciji Deir el Zor.

“Mi (Amerika) smo znali što bombardiramo. Ubili smo 62 sirijska vojnika, hrabre i nevine ljude. Na neki način smo se od toga jednostavno ogradili”, rekao je senator Richard Black.

Senator je naveo da su se tijekom rasprave u Odboru za vanjske poslove Senata čuli nevjerojatni prijedlozi o uvođenju zone slobodnog leta iznad Sirije.

Po njegovim riječima, ako Washington uspije realizirati ovu inicijativu, ona će se odnositi samo na Rusiju i Siriju, ali ne i na SAD.

Blake je isto naveo i da Washington u borbi protiv militanata Daesu-a pokazuje nestabilnost. “Očito da je američka koalicija namjerno omogućila Daesu-u zauzeti Palmira.

“Očito je da je koalicija namjerno omogućila da 2,000 tankera prijeđe tursku granicu, dok je Rusija prekinula trgovinu naftom Daesu-a. Tako da je Rusija jedina učinkovita sila u Siriji”, objasnio je on.
 

 

Damask ima snimku razgovora vojske SAD i Daesu-a prije napada na sirijsku vojsku

Sirijski obavještajna služba posjeduje audio-zapis razgovora između terorista Daesu-ai vojske SAD prije nego što je izveden zračni napad koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama na postrojbe sirijske vojske u blizini Deir el Zora 17. rujna, izjavila je predsjednica Narodnog vijeća Sirije.

“Sirijska vojska presrela je razgovor Amerikanaca i Daesu-a prije zračnih napada na Deir el Zor”, izjavila je Hadija Halaf Abas, predsjednica sirijskog parlamenta.

Američki zrakoplovi gađali su vladine snage u Siriji u blizini istočnog grada Deir el Zor u kome su poginula 62 pripadnika vojske Sirije, a stotinu osoba je ozlijeđeno. Pentagon je prvotno priopćio da je zračni napad bio greška i da su ciljani teroristi Daesu-a.

Predsjednica sirijskog parlamenta dodala je tijekom svog posjeta Iranu da nakon što je koalicija izvršila napad na vladine snage, američka vojska usmjerila je napad terorista na sirijsku vojsku.

Napad na vladine snage testirao je prekid vatre kojem su posredovale Rusija i SAD, a koji je stupio na snagu početkom tog tjedna.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u petak je izjavio da je potrebno odvojiti teroriste Daesu-a od umjerenih oporbenih snaga da bi se primirje održalo.

Velika Britanija, Australija i Danska potvrdile su da su njihove zračne snage sudjelovale u ovom napadu. Hadija Halaf Abbas je istaknula da će detalji biti objavljeni kasnije.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,