Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Potvrđen rat na Balkanu? Ambasador SAD-a u Srbiji: ‘Mi smo posljednja zemlja na svijetu koja bi željela nestabilnost u ovoj regiji’

Potvrđen rat na Balkanu? Ambasador SAD-a u Srbiji: ‘Mi smo posljednja zemlja na svijetu koja bi željela nestabilnost u ovoj regiji’

Ambasador-SADKao što svi znamo, Američki ratni aparat je prevrtljiv. Ukoliko kaže da ne financira ISIS, on to radi, ukoliko kaže da se bori za mir, on potiče rat

Za očuvanje mira i stabilnosti Amerika je počela poklanjanjem milijuna vrijednog oružja zemljama na Balkanu, da bi na taj način održali mir, naoružavajući zemlje bivše Jugoslavije, slično kao i 1990. godine. Gdje je tu logika?

Potvrda da se nešto sprema je došla od strane američkog veleposlanika u Srbiji. Scott je valjda mislio da je Rusija ta koja želi nestabilnost u ovoj regiji, a ne Amerika, no to je samo razlog da se osigura stabilnost regije američkom intervencijom na Balkanu. S obzirom da je općepoznato da SAD razmještava svoje vojne snage na granici Rusije.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kyle Scott izjavio je da Amerika nema favorita u predsjedničkoj utrci u Srbiji i da će surađivati ​​s onim tko bude izabran, tko god to bude bio.

On je za portal Blic rekao da je bitno da predstojeći izbori za predsjednika Srbije budu fer, pošteni i da reflektiraju želje srpskih naroda.

“Mi ćemo biti spremni surađivati ​​sa svakim tko bude predsjednik”, dodao je Scott.

Govoreći o napetostima u regiji, on je rekao da su one povezane s izborima i tom politikom u sve tri države, a naročito Hrvatskoj.

Kako je naveo, političari na žalost ne razmišljaju na duge staze, već čine pogrešne stvari zarad instant glasova, po cijenu pogoršanja odnosa odnosa u regiji.

“Ipak nadam se da će s novom vladom u Hrvatskoj tenzijama doći kraj i da će države početi surađivati ​​na rješavanju zajedničkih problema, umjesto razmjenjivanja optužbi. Smatram da je srpski vlada spremna na to”, kazao je Scott.

Povodom održavanja referenduma u RS, on je rekao da je poštivanje Daytonskog sporazuma ključno za opstanak mira.

“Referendum kao takav je manje važan od činjenice da je RS odlučila ignorirati odluku Ustavnog suda, institucije uspostavljene Daytonskim sporazumom, koju su obje strane u BiH odlučile poštuju”, rekao je Scott.

Na pitanje kakav odnos ima s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, s obzirom na spekulacije da on sa još nekim veleposlanicima radi protiv njega i Vlade Srbije, Scott je rekao da su spekulacije da netko radi protiv stabilnosti Srbije apsurdne, neprofesionalne i potpuno nepotkrepljene činjenicama.

“Mi Amerika smo posljednja zemlja na svijetu koja bi željela nestabilnost u ovoj regiji. Moji odnosi s premijerom su dobri, pozitivni i profesionalni. U čestom smo kontaktu”, rekao je Scott.

On je kazao i da su odnosi Srbije i SAD dobri i da postaju bolji kako na međuvladinom tako i na poslovnom planu.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,