Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SLOBODA I PRIVATNOST POD ZNAKOM UPITNIKA: Švicarci na referendumu dali svojim tajnim službama pravo da ih prisluškuju i prate

SLOBODA I PRIVATNOST POD ZNAKOM UPITNIKA: Švicarci na referendumu dali svojim tajnim službama pravo da ih prisluškuju i prate

aerodrom-zenevaŠvicarski glasači podržali su novi zakon o prisluškivanju, što je pobjeda vlade koja tvrdi da u svijetu sve većeg nasilja tajne službe moraju imati šire ovlasti

Predloženi zakon na referendumu podržalo je 65,5 posto glasača, pokazuju konačni rezultati.

Švicarska policija i obavještajne službe imale su ograničene ovlasti u usporedbi s drugim razvijenim zemljama: prisluškivanje telefonskih razgovora i nadzor elektroničke pošte bili su prije zabranjeni bez obzira na okolnosti.

No, novi zakon to će promijeniti. Uvijek kada tajne službe Švicarske procjene da je to potrebno radi borbe protiv terorizma.

Vlada ustraje na tome da nije bila svrha postavljanje sustava koji će prikupljati ogromnu količinu podataka, slično onome što je razvila američka Nacionalna sigurnosna agencija koja je na sebe privukla pažnju javnosti djelomice i zbog otkrića bivšeg zaposlenika Edwarda Snowdena.

“To nije sveopće prisluškivanje”, rekao je zastupnik i potpredsjednik Kršćansko-demokratske stranke Yannick Buttet za televizijsku mrežu RTS kad su objavljeni rezultati.

“Radi se o tome da se obavještajnim službama prepusti da rade svoj posao”, dodao je.

Švicarski ministar obrane Guy Parmelin rekao je da s novim mjerama Švicarska više “nije u podrumu međunarodnih standarda, već na gornjem katu”.

Parmelin ustraje da švicarski sustav nije usporediv sa sustavom “SAD-a ili drugih velikih sila koje se bore da nađu pravu ravnotežu između privatnosti i sigurnosti.

Prisluškivanje telefonskih razgovora i nadzor elektroničke provodit će se samo odobrenjem saveznog suda, ministarstva obrane i vlade, prema tom zakonu.

Očekujemo da će se taj zakon o prisluškivanju proširiti na cijeliu Europu, i na Balkan, pod krinkom borbe protiv terorizma.
 
(jutarnji.hr)

PROCURILO: HAKERI objavili Sorosevu dokumentaciju! KAOS među globalista!
Potvrđen rat na Balkanu? Ambasador SAD-a u Srbiji: 'Mi smo posljednja zemlja na svijetu koja bi željela nestabilnost u ovoj regiji'

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,

reklama