Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Novi nokaut za Clintonovu: U Moskvi zaboravila dokument koji je bio dr┼żavna tajna

Novi nokaut za Clintonovu: U Moskvi zaboravila dokument koji je bio dr┼żavna tajna

hillary-putiTORBU SA DOKUMENTIMA – PROTIVNO PRAVILIMA – U NJEZINU HOTELSKU SOBU DONEO JE JEDAN OD POMO─ćNIKA

Ameri─Źki telekanal ABC objavio je da je direktor FBI James Comey rekao da je kandidatkinja Demokratske partije za predsjednika SAD – Hillary Clinton – pokazivala “krajnju nemarnost” prema tajnim informacijama dok je bila na polo┼żaju dr┼żavnog tajnika.

FBI je objavio 189 stranica novih dokumenata povezanih s “e-mail slu─Źajem”, a tim novim dokumentima se ukazuje da je jedan od pomo─çnika Clintonove – u vrijeme kada je ona bila u posjeti Moskvi – u njenu hotelsku sobu donio torbu s tajnim dokumentima. A to je predstavljalo kr┼íenje ameri─Źkih sigurnosnih pravila.

Da sve bude nepovoljnije po Clintonovu, kada su ona i njezin pomo─çnik napustili hotelsku sobu – iza njih je ostao dokument koji je bio dr┼żavna tajna.

FBI nagla┼íava da su dokument – po njihovom izlasku – otkrili i uzeli suradnici “diplomatskog osiguranja”.

Ovo je za Clintonovu nova “nagazna mina”. Ona ve─ç ima probleme zbog kori┼ítenja privatnog servera u vrijeme dok je bila dr┼żavni tajnik – probleme koji izbornu vodu tjeraju na vodenicu njenog suparnika Donalda Trumpa.

Comey je prije razotkrivanja “gafa iz Moskve” tvrdio u slu─Źaju s privatnim poslu┼żiteljem nema nikakve kaznene odgovornosti Clintonove.

Mada u tekstu nema nikakvog povezivanja s ovim novim slu─Źajem, ameri─Źki ─Źasopis Foreign Policy objavio je da ─çe Clinton – postane li ┼íef dr┼żave – prema Rusiji voditi o┼ítriju vanjsku politiku i od Barack Obame.

FP posebno nagla┼íava: “Agresivni pristup Clintonove Moskvi, koji podrazumijeva da se Putinu ne smije vjerovati, a da na njegove poteze treba odgovarati silom, u o┼ítrom je kontrastu sa susretljivom Trumpovom politikom.

Hillary svoj pristup obvezuje na mnogo konfrontacijsku politiku u Siriji. Sve ukazuje na to da bi ona poku┼íala tamo – ali ne samo u Siriji – pritisnuti ruskog medvjeda “.

Ona je u listopadu pro┼íle godine tra┼żila da SAD “zatvori” nebo nad Sirijom za sve avione osim svojih.

Ameri─Źki stru─Źnjak za Rusiju Steven Cohen rekao je povodom svega FP:

“Ako netko ima namjeru re─çi Rusiji: ‘Obarat ─çemo va┼íe zrakoplove’, neka zna da je malo vjerojatno da ─çe Putin u tom slu─Źaju re─çi: ‘Ako je tako, obustavljam letove’. Sve mo┼że i─çi ka jo┼í ve─çem krvoproli─çu”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,