Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VIKTOR ORBAN: Želim da na čelo SAD dođe onaj tko neće svijetu nametati “američku demokraciju”

VIKTOR ORBAN: Želim da na čelo SAD dođe onaj tko neće svijetu nametati “američku demokraciju”

orban-sadMAĐARSKI PREMIJER PROTIV “SJEDINJENIH DRŽAVA EVROPE”, ALI JE ZA – ORUŽANE SNAGE EU

Europa priželjkuje da se u Bijeloj kući pojavi lider koji neće američke “demokratske vrijednosti” nametati cijelom svijetu – izjavio je Viktor Orban.

Mađarski premijer je i ovim pokazao da je njegova zemlja – iako je dio kompetencija prenijela na EU – realno suverena. Pogotovo što je u nastavku naglasio:

“Europa bi voljela da SAD imaju administraciju koja neće težiti da izvozi demokraciju ili destabilizirati cijele regije. Sasvim obrnuto, bolje bi bilo da doprinosi suverenitetu naroda, čak gledano i iz kuta migracija”.

Orban nije sakrio ni da misli da – s obzirom na interese Europe – bilo bolje da na čelo SAD dođe Donald Trump nego Hillary Clinton:

“Trump govori o stvarima koje su u interesu Europe, a Hillary Clinton je za očuvanje onoga što muči Europu”.

Mađarski lider je ponovno upozorio da vanjske granice EU moraju biti zaštićene od nekontroliranih migracija jer će se – inače – problemi samo i dalje ponavljati:

“Granice ne treba uklanjati, njih treba iskoristiti jer daju sigurnost”.

Ocijenio da eurozona više nije dovoljna kao kohezivna snaga i da su EU potrebne zajedničke oružane snage.

Unatoč ovome, Orban se izjasnio protiv pretvaranja EU u “neku vrstu Sjedinjenih Država Europe”.

Mađarski premijer se opredijelio u trenucima kod jedne američke ankete pokazuju da Clinton ima za 4 posto veću potporu birača, a druge – da je Trump u prednosti za 4,7 posto …
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,