Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Snimljena tajna baza Scijentolo┼íke sekte (VIDEO)

Snimljena tajna baza Scijentološke sekte (VIDEO)

scientoloska-crkvaNepoznata osoba je na Youtubeu objavila snimku tajne baze Scijentološke sekte koja se nalazi u Kaliforniji

Scijentolo┼íka ─Źetvrt prostire se na povr┼íini ve─çoj od 2.000 ─Źetvornih metara, a ime “zlatna baza” dobila je jer se u njoj nalazi studio “Golden Era Productions“.

Snimka je izvorno objavljena na stranici novinara Tony Ortege, koji istra┼żuje scijentologiju od 1995. godine. Film je snimljen dronom koji je bio opremljen 4K kamerom.

Kompleks sadr┼żi nekoliko zgrada, ali najzna─Źajnija je Zgrada 50, koja sadr┼żi Religijski tehnolo┼íki centar i sjedi┼íte je scijentolo┼íkog lidera David Miscavigea.

Na nju je potro┼íeno 47 milijuna dolara, a drve─çe koje okru┼żuje kompleks ko┼ítalo je 10.000 dolara.

Rije─Ź je o zasebnom kompleksu koji ima svoju elektri─Źnu energiju koju dobiva iz vlastite elektrane. U blizini apartmana nalazi se fitnes-sala za VIP ─Źlanove poput Tom Cruisea.

Scijentologija
je pokret ili skup vjerovanja i u─Źenja ─Źija se ideologija temelji o djelima ameri─Źkog pisca L. Rona Hubbarda. Izvorno je uspostavljena kao sekularna filozofija 1952. godine, a ─Źiji je tvorac bio pisac znanstvene fantastike L. Ron Hubbard. Nedugo poslije, 1953. godine preusmjerena je kao “primjenjena religijska filozofija”.

Scijentologiju zastupa Scijentolo┼íka crkva, koja, prema njenim kriti─Źarima, predstavlja komercijalno udru┼żenje poznato po obrani svojih u─Źenja oslanjanjem na zakone o za┼ítiti autorskih prava, te zakone vezane za poslovne tajne.

Isto tako, scijentologiju se kritizira da koristi prisilne metode prodaje u svrhu iznude novca od svojih ─Źlanova, a zbog na─Źina kori┼ítenja komercijalnih pravnih instrumenata protiv pojedinaca, ve─çina smatra da scijentologija takvim pristupom ne ostavlja dojam ozbiljnog religioznog pokreta.

Pogledajte kako izgleda scijentološka baza:
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,