Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Snimljena tajna baza Scijentološke sekte (VIDEO)

Snimljena tajna baza Scijentološke sekte (VIDEO)

scientoloska-crkvaNepoznata osoba je na Youtubeu objavila snimku tajne baze Scijentološke sekte koja se nalazi u Kaliforniji

Scijentološka četvrt prostire se na površini većoj od 2.000 četvornih metara, a ime “zlatna baza” dobila je jer se u njoj nalazi studio “Golden Era Productions“.

Snimka je izvorno objavljena na stranici novinara Tony Ortege, koji istražuje scijentologiju od 1995. godine. Film je snimljen dronom koji je bio opremljen 4K kamerom.

Kompleks sadrži nekoliko zgrada, ali najznačajnija je Zgrada 50, koja sadrži Religijski tehnološki centar i sjedište je scijentološkog lidera David Miscavigea.

Na nju je potrošeno 47 milijuna dolara, a drveće koje okružuje kompleks koštalo je 10.000 dolara.

Riječ je o zasebnom kompleksu koji ima svoju električnu energiju koju dobiva iz vlastite elektrane. U blizini apartmana nalazi se fitnes-sala za VIP članove poput Tom Cruisea.

Scijentologija
je pokret ili skup vjerovanja i učenja čija se ideologija temelji o djelima američkog pisca L. Rona Hubbarda. Izvorno je uspostavljena kao sekularna filozofija 1952. godine, a čiji je tvorac bio pisac znanstvene fantastike L. Ron Hubbard. Nedugo poslije, 1953. godine preusmjerena je kao “primjenjena religijska filozofija”.

Scijentologiju zastupa Scijentološka crkva, koja, prema njenim kritičarima, predstavlja komercijalno udruženje poznato po obrani svojih učenja oslanjanjem na zakone o zaštiti autorskih prava, te zakone vezane za poslovne tajne.

Isto tako, scijentologiju se kritizira da koristi prisilne metode prodaje u svrhu iznude novca od svojih članova, a zbog načina korištenja komercijalnih pravnih instrumenata protiv pojedinaca, većina smatra da scijentologija takvim pristupom ne ostavlja dojam ozbiljnog religioznog pokreta.

Pogledajte kako izgleda scijentološka baza:
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,