Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » UN KONFERENCIJA: OBAMA POZVAO GRAĐANE SVIJETA DA SE ODREKNU SVOJE SLOBODE RADI SIGURNOSTI (VIDEO)

UN KONFERENCIJA: OBAMA POZVAO GRAĐANE SVIJETA DA SE ODREKNU SVOJE SLOBODE RADI SIGURNOSTI (VIDEO)

obama-govor-unPredsjednik je hvalio globalizam u završnom govoru na konferenciji UN-a

Predsjednik Obama je iskoristio svoj završni nastup u Vijeću sigurnosti UN-a kako bi nahvalio globalizam, rekavši da bi se Amerikanci (a i građani čitavog svijeta u kojem djeluje UN) trebali odreći sloboda i predati se međunarodnoj upravi.

Obama je naglasio svoja uvjerenja da sigurnost zemlje u konačnici leži u globalnim državnim institucijama poput UN-a.

“Možemo samo ostvariti obećanje osnivača ove institucije da se ratna stradanja zamjene sa suradnjom, ako će moćni narod poput mojeg (američkog) prihvatiti ograničenja”, rekao je Obama.

Obama, kojem je ovo bio osmi nastup u UN-u, otvoreno je izjavio da bi bili sigurniji, Amerikanci moraju odustati od nekih svojih sloboda:

Predsjednik je dodao da “moćni narodi” poput SAD-a moraju biti spremni se odreći autonomije kako bi nastavili napredovati i ostvarili sigurnost.

“Uvjeren sam da odustajanje od slobode na duge staze, neće nam samo dati sposobnosti da se zaštitimo ili nastavimo naše temeljne interese, već i da se vežemo sa međunarodnim pravilima, na dugi rok, poboljšavajući našu sigurnost.” Obama je izjavio.

Njegove riječi su pružile oštar kontrast onome na što je američki predak Benjamin Franklin upozorio: “Oni koji će odustati od temeljnih sloboda, da bi kupili malo privremene sigurnosti, ne zaslužuju ni slobodu niti sigurnost.”

Obama je priznao da postoji masivan otpor u SAD-u i u svijetu na takav globalizam, ali je istaknuo da je njegova vjera u takav svjetski poredak ispravna.

“Moramo staviti svoj novac tamo gdje su nam usta.” Uzviknuo je.

U govoru je Obama također napao predsjedničkog kandidata Donald Trump, rekavši da je Trump stoji protiv svega u što vjeruje.

Obama je osudio “agresivni nacionalizam” i upozorio da “sirovi populizam” ne bi trebao biti dopušten da uspije u predsjedničkoj kampanji.

Pogledajte čitav govor:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,