Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ISTINA JE: Rusija ruši svijet koji je tijekom posljednjih desetljeća izgradio Zapad

ISTINA JE: Rusija ruši svijet koji je tijekom posljednjih desetljeća izgradio Zapad

sauronovo-okoNEKI SU HTJELI DA NA JEDAN NEBODER U MOSKVI POSTAVE SVJETLOSNU INSTALACIJU “SAURONOVO OKO”

Prije nekoliko godina kod nas se desio već pomalo zaboravljeni mini-skandal.

Tada su postali poznati planovi o formiranju ogromne svjetlosne instalacije “Oko Saurona” na jednoj od tornjeva moskovskog Cityja unutar nekakve reklamne kampanje.

Javno mnijenje je bilo podijeljeno.

Dio javnosti vatreno je podržao ideju u svoj njenoj simboličnoj višeznačnosti, a drugi se isto toliko kategorično pobunio. Argumenti protiv svodili su se na dva osnovna dokaza – ezoteriju i imidž.

Prema prvom nipošto ne treba preuzimati na sebe – čak ni u šali – oličenje zla zato što to loše djeluje na neke osjetljive tvari našeg svijeta.

Ako se o tome može i polemizirati (na kraju, mnogi ne vjeruju ni u kakve “osjetljive tvari”, zato imaju smisla za ironičan humor), onda je drugi argument – imidž – bio apsolutno racionalan, predmetan i zaista značajan.

On se svodi na činjenicu da bi neprijatelji i protivnici Rusije za svoju propagandističku kampanju protiv nas dobili izrazitu i doslovnu ilustraciju teze “Rusija je – zemlja tame i zla”.

Kao što je poznato, tada se ta stvar završila, ničim – bez rezultata.

Odustalo se od planova za reklamnu instalaciju – “pod pritiskom javnosti”. Međutim, sada, vraćanje na tadašnje polemike dovodi do zaključka koji obeshrabruje: bez zabune i mirno oko bi se moglo postaviti nad Moskvom.

Tijekom proteklih godina, zapadna antiruska kampanja nije dostigla samo ogromne razmjere, nego se i pretvorila u ishod nepojmljiv zdravom razumu. Da bismo ga bolje opisali, trebala bi poznatoj poslovici o inatu “Tjerati mak na konac” pridodati i “tjerati do Božje kuće” i možda još – “do izvanzemaljaca”.

Pri tom, baš to nije eufemizam, pošto zapadni tabloidi doslovce pišu o vojnoj i drugoj pomoći Rusiji i osobno njenom predsjedniku od strane vanzemaljskog razuma.

Evo samo neke od optužbi koje su u posljednje vrijeme upućene Rusiji i Putinu.

Američka trkačica i irska plivačica optužuju nas zbog svojih neuspjeha na Olimpijadi. “Ruske hakere” okrivljuju zbog nekoliko posljednjih čuvenih napada – od Demokratske partije SAD do Svjetske anti-doping agencija. Ruke Kremlja osumnjičili su i za nedavnu eksploziju na lansiranju rakete Elon Muska – Falcon 9.

A kao šlag na tortu u ovom momentu može se navesti sumnja da je Rusija otrovala Hillary Clinton što je izazvalo njene probleme sa zdravljem, koji su se ovih dana javno ispoljili. Osim toga, to nije objavila žućkasta novinica, već The Washington Post.
 

 
Ono što se događa očito odiše bezumljem, ali to nije razlog za uklanjanje od tih događanja bez pokušaja da ih shvatimo.

Ključ razumijevanja krije se u jednostavnom rasuđivanju da je Rusija za zapadni svijet u ovom trenutku zaista utjelovljenje zla. To nije čak ni izmišljotina tamošnjeg establišmenta, to je medicinska činjenica.

Svijet se sve vidljivije podriva. Sve više je simptoma nastupajućeg obrušavanja, a ignorirati ih – postaje sve gore, čak i za najmanjeg čovjeka koji živi svoj tihi prosječno-statistički život.

To je bio dobar i uspješan svijet – uglavnom, za taj isti Zapad. Međutim, više od pola stoljeća mirnog, sitog i prosperitetnog života, uz to, pod zastavom objektivno najhumanijih ideala u povijesti čovječanstva, skupo se plaća.

A sad, pred našim očima, taj svijet se raspada i nestaje.

Uzroci onoga što se događa apsolutno su objektivni i posljedica su problema i nedostataka koji su postojali čak i u tom realno neobičnom sustavu.

Za ljudski razum je normalno – da se brani od neugodne ili strašne istine, tražiti krivce negdje na drugom mjestu, tim prije, kad se radi o krahu divnog svijeta u kojem on živi i koji voli.

To je posebno normalno kad se pred tvojim očima nalazi kljun koji fokusira svoje napore na rušenje tog tvog svijeta.

Ne treba uzgajati iluzije – Rusija se upravo time bavi.

Rusija ruši svijet koji je tijekom posljednjih desetljeća izgradio Zapad i čini zato što nam on, pored ostalog, ne izgleda tako čudesno, sretno i pravedno.

Točnije, oni pomažu procesima koji se objektivno odvijaju, ali pošto se Rusija našla na prednjem dijelu te borbe upravo ona je i postala njeno lice. Za zapadni svijet – lice neprijatelja.

Nevjerojatni uspjesi Rusije (ili to što pripisuju njezinim uspjesima) nastaju ne samo na temelju kompetentnih postupaka rukovodstva zemlje, nego su i rezultat tih istih objektivnih procesa raspadanja koji realno idu u prilog Kremlju.

Kao posljedica toga, problemi sa zdravljem kandidata za predsjednika i neuspjesi u svemirskom istraživanju ne objašnjavaju se gerontološkim promjenama i prekomjernim razinom kresanja državnih proračuna i burzovnim “prenapuhanim mjehurima”, nego time da protivniku pomažu nečastivi ili reptiloidi.

Nije ni čudo da to u očima Zapada negativno utječe na lik Rusije kao neprijatelja i daje joj – “vraški izgled”.

Sa druge strane, lik nevine ovčice kojoj neosnovano pripisuju sve grijehove, također ne odgovara Rusiji.

Krim, kontra-sankcije, Sirija, alternativne financijske i političke strukture i instrumenti – to je djelo ruskih ruku i sve to zaista ubrzava rasklimavanje svjetskog sustava.

Plus rad “boraca nevidljivog fronta”.

Kremlj, kao što i treba, odbacuje sve iznijete optužbe za hakerske napade koji rezultiraju zaglušujućim medijskim skandalima. Ali, običnim građanima prija da imaju nadu koja prelazi u uvjerenje da je to djelo ruku ruku “specijalaca”.

Oko Saurona uistinu nije bilo najsretnija slika za Rusiju. Ipak, postoji sumnja da će potomci u dalekoj budućnosti razmatrajući ulogu Rusije u sadašnjem povijesnom razdoblju za nju naći ugodniju simbol-asocijaciju.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,