Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ISTINA JE: Rusija ru┼íi svijet koji je tijekom posljednjih desetlje─ça izgradio Zapad

ISTINA JE: Rusija ruši svijet koji je tijekom posljednjih desetljeća izgradio Zapad

sauronovo-okoNEKI SU HTJELI DA NA JEDAN NEBODER U MOSKVI POSTAVE SVJETLOSNU INSTALACIJU “SAURONOVO OKO”

Prije nekoliko godina kod nas se desio ve─ç pomalo zaboravljeni mini-skandal.

Tada su postali poznati planovi o formiranju ogromne svjetlosne instalacije “Oko Saurona” na jednoj od tornjeva moskovskog Cityja unutar nekakve reklamne kampanje.

Javno mnijenje je bilo podijeljeno.

Dio javnosti vatreno je podr┼żao ideju u svoj njenoj simboli─Źnoj vi┼íezna─Źnosti, a drugi se isto toliko kategori─Źno pobunio. Argumenti protiv svodili su se na dva osnovna dokaza – ezoteriju i imid┼ż.

Prema prvom nipo┼íto ne treba preuzimati na sebe – ─Źak ni u ┼íali – oli─Źenje zla zato ┼íto to lo┼íe djeluje na neke osjetljive tvari na┼íeg svijeta.

Ako se o tome mo┼że i polemizirati (na kraju, mnogi ne vjeruju ni u kakve “osjetljive tvari”, zato imaju smisla za ironi─Źan humor), onda je drugi argument – imid┼ż – bio apsolutno racionalan, predmetan i zaista zna─Źajan.

On se svodi na ─Źinjenicu da bi neprijatelji i protivnici Rusije za svoju propagandisti─Źku kampanju protiv nas dobili izrazitu i doslovnu ilustraciju teze “Rusija je – zemlja tame i zla”.

Kao ┼íto je poznato, tada se ta stvar zavr┼íila, ni─Źim – bez rezultata.

Odustalo se od planova za reklamnu instalaciju – “pod pritiskom javnosti”. Me─Ĺutim, sada, vra─çanje na tada┼ínje polemike dovodi do zaklju─Źka koji obeshrabruje: bez zabune i mirno oko bi se moglo postaviti nad Moskvom.

Tijekom proteklih godina, zapadna antiruska kampanja nije dostigla samo ogromne razmjere, nego se i pretvorila u ishod nepojmljiv zdravom razumu. Da bismo ga bolje opisali, trebala bi poznatoj poslovici o inatu “Tjerati mak na konac” pridodati i “tjerati do Bo┼żje ku─çe” i mo┼żda jo┼í – “do izvanzemaljaca”.

Pri tom, baš to nije eufemizam, pošto zapadni tabloidi doslovce pišu o vojnoj i drugoj pomoći Rusiji i osobno njenom predsjedniku od strane vanzemaljskog razuma.

Evo samo neke od optu┼żbi koje su u posljednje vrijeme upu─çene Rusiji i Putinu.

Ameri─Źka trka─Źica i irska pliva─Źica optu┼żuju nas zbog svojih neuspjeha na Olimpijadi. “Ruske hakere” okrivljuju zbog nekoliko posljednjih ─Źuvenih napada – od Demokratske partije SAD do Svjetske anti-doping agencija. Ruke Kremlja osumnji─Źili su i za nedavnu eksploziju na lansiranju rakete Elon Muska – Falcon 9.

A kao ┼ílag na tortu u ovom momentu mo┼że se navesti sumnja da je Rusija otrovala Hillary Clinton ┼íto je izazvalo njene probleme sa zdravljem, koji su se ovih dana javno ispoljili. Osim toga, to nije objavila ┼żu─çkasta novinica, ve─ç The Washington Post.
 

 
Ono ┼íto se doga─Ĺa o─Źito odi┼íe bezumljem, ali to nije razlog za uklanjanje od tih doga─Ĺanja bez poku┼íaja da ih shvatimo.

Klju─Ź razumijevanja krije se u jednostavnom rasu─Ĺivanju da je Rusija za zapadni svijet u ovom trenutku zaista utjelovljenje zla. To nije ─Źak ni izmi┼íljotina tamo┼ínjeg establi┼ímenta, to je medicinska ─Źinjenica.

Svijet se sve vidljivije podriva. Sve vi┼íe je simptoma nastupaju─çeg obru┼íavanja, a ignorirati ih – postaje sve gore, ─Źak i za najmanjeg ─Źovjeka koji ┼żivi svoj tihi prosje─Źno-statisti─Źki ┼żivot.

To je bio dobar i uspje┼ían svijet – uglavnom, za taj isti Zapad. Me─Ĺutim, vi┼íe od pola stolje─ça mirnog, sitog i prosperitetnog ┼żivota, uz to, pod zastavom objektivno najhumanijih ideala u povijesti ─Źovje─Źanstva, skupo se pla─ça.

A sad, pred na┼íim o─Źima, taj svijet se raspada i nestaje.

Uzroci onoga ┼íto se doga─Ĺa apsolutno su objektivni i posljedica su problema i nedostataka koji su postojali ─Źak i u tom realno neobi─Źnom sustavu.

Za ljudski razum je normalno – da se brani od neugodne ili stra┼íne istine, tra┼żiti krivce negdje na drugom mjestu, tim prije, kad se radi o krahu divnog svijeta u kojem on ┼żivi i koji voli.

To je posebno normalno kad se pred tvojim o─Źima nalazi kljun koji fokusira svoje napore na ru┼íenje tog tvog svijeta.

Ne treba uzgajati iluzije – Rusija se upravo time bavi.

Rusija ru┼íi svijet koji je tijekom posljednjih desetlje─ça izgradio Zapad i ─Źini zato ┼íto nam on, pored ostalog, ne izgleda tako ─Źudesno, sretno i pravedno.

To─Źnije, oni poma┼żu procesima koji se objektivno odvijaju, ali po┼íto se Rusija na┼íla na prednjem dijelu te borbe upravo ona je i postala njeno lice. Za zapadni svijet – lice neprijatelja.

Nevjerojatni uspjesi Rusije (ili to što pripisuju njezinim uspjesima) nastaju ne samo na temelju kompetentnih postupaka rukovodstva zemlje, nego su i rezultat tih istih objektivnih procesa raspadanja koji realno idu u prilog Kremlju.

Kao posljedica toga, problemi sa zdravljem kandidata za predsjednika i neuspjesi u svemirskom istra┼żivanju ne obja┼ínjavaju se gerontolo┼íkim promjenama i prekomjernim razinom kresanja dr┼żavnih prora─Źuna i burzovnim “prenapuhanim mjehurima”, nego time da protivniku poma┼żu ne─Źastivi ili reptiloidi.

Nije ni ─Źudo da to u o─Źima Zapada negativno utje─Źe na lik Rusije kao neprijatelja i daje joj – “vra┼íki izgled”.

Sa druge strane, lik nevine ov─Źice kojoj neosnovano pripisuju sve grijehove, tako─Ĺer ne odgovara Rusiji.

Krim, kontra-sankcije, Sirija, alternativne financijske i politi─Źke strukture i instrumenti – to je djelo ruskih ruku i sve to zaista ubrzava rasklimavanje svjetskog sustava.

Plus rad “boraca nevidljivog fronta”.

Kremlj, kao ┼íto i treba, odbacuje sve iznijete optu┼żbe za hakerske napade koji rezultiraju zaglu┼íuju─çim medijskim skandalima. Ali, obi─Źnim gra─Ĺanima prija da imaju nadu koja prelazi u uvjerenje da je to djelo ruku ruku “specijalaca”.

Oko Saurona uistinu nije bilo najsretnija slika za Rusiju. Ipak, postoji sumnja da će potomci u dalekoj budućnosti razmatrajući ulogu Rusije u sadašnjem povijesnom razdoblju za nju naći ugodniju simbol-asocijaciju.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,