Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Australija postala prva zemlja koja će masovno mikročipirati stanovništvo

Australija postala prva zemlja koja će masovno mikročipirati stanovništvo

australija-mikrocipAustralija je vodeća u svijetu u provedbi mikročip tehnologije dok se tisuće građana pretvara u “super-ljude” ugradnjom RFID čipova pod kožu

Prema novom izvješću, Australci su spremni prihvatiti ugradnju mikročipa, tako da oni mogu otključati vrata, uključite svjetla i prijavite se na računalo sa zamahom njihove ruke.

Shanti Korporaal, iz Sydneya, je u središtu ovog fenomena nakon što je ugradila dva implantata ispod kože.

Sada ona može ići na posao svom automobilu bez da nosi iskaznicu ili ključeve, i kaže da joj je krajnji cilj je da u potpunosti ukloni svoj novčanik i kartice iz uporabe.

“Možete namjestiti svoj život, tako da nikada ne morate brinuti o bilo kakvim lozinama ili PIN-ovima”, rekla je za news.com.au.

“To je ista tehnologija kao i PayPass, pa se nadam da ću biti u mogućnosti plaćati stvari s njom”.

“Sa ovim čipom ispod kože dobijete jedinstveni identifikacijski broj koji se programira u čip. Tada možete otvoriti svaka vrata koja se otvaraju sa kliznim karticama … ući u računalo, fotokopirati.”

Mikročipovi, koje su veličine zrna riže, mogu djelovati poput posjetnica i medija za transfer kontakata kod pametnih telefona, te mogu sadržavati vaš elektronički medicinski karton.

Shanti je dobila poruke od ultra-konzervativnih kršćana na Facebooku govoreći joj da će ona završiti u paklu, ali reakcija su uglavnom bile intrigantne.

“Moja baka želi jednog”, smije se Shanti. “Ja sam imala veće protivljenje protiv mojih tetovaža nego što sam ikada imala sa ugradnjom čipa. Moji prijatelji su ljubomorni. “

Čipiranje košta između 80 i 140 dolara, ovisno o sofisticiranosti tehnologije, i (a to možete učiniti kod kuće), liječnici će vam naplatiti još dodatnih 150 dolara za umetanje implantata.

“Oni rade manje operacije, botox i ostale stvari”, kaže Shanti. “Oni vam daju lokalnu anesteziju, injekcija i brz ultrazvuk kako bi bili sigurni da je sve na mjestu.”

“Dana mi je mogućnost da komuniciram sa strojevima. To je doslovno integrirano u ono tko sam ja.”
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,