Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Australija postala prva zemlja koja ─çe masovno mikro─Źipirati stanovni┼ítvo

Australija postala prva zemlja koja ─çe masovno mikro─Źipirati stanovni┼ítvo

australija-mikrocipAustralija je vode─ça u svijetu u provedbi mikro─Źip tehnologije dok se tisu─çe gra─Ĺana pretvara u “super-ljude” ugradnjom RFID ─Źipova pod ko┼żu

Prema novom izvje┼í─çu, Australci su spremni prihvatiti ugradnju mikro─Źipa, tako da oni mogu otklju─Źati vrata, uklju─Źite svjetla i prijavite se na ra─Źunalo sa zamahom njihove ruke.

Shanti Korporaal, iz Sydneya, je u sredi┼ítu ovog fenomena nakon ┼íto je ugradila dva implantata ispod ko┼że.

Sada ona mo┼że i─çi na posao svom automobilu bez da nosi iskaznicu ili klju─Źeve, i ka┼że da joj je krajnji cilj je da u potpunosti ukloni svoj nov─Źanik i kartice iz uporabe.

“Mo┼żete namjestiti svoj ┼żivot, tako da nikada ne morate brinuti o bilo kakvim lozinama ili PIN-ovima”, rekla je za news.com.au.

“To je ista tehnologija kao i PayPass, pa se nadam da ─çu biti u mogu─çnosti pla─çati stvari s njom”.

“Sa ovim ─Źipom ispod ko┼że dobijete jedinstveni identifikacijski broj koji se programira u ─Źip. Tada mo┼żete otvoriti svaka vrata koja se otvaraju sa kliznim karticama … u─çi u ra─Źunalo, fotokopirati.”


Mikro─Źipovi, koje su veli─Źine zrna ri┼że, mogu djelovati poput posjetnica i medija za transfer kontakata kod pametnih telefona, te mogu sadr┼żavati va┼í elektroni─Źki medicinski karton.

Shanti je dobila poruke od ultra-konzervativnih kršćana na Facebooku govoreći joj da će ona završiti u paklu, ali reakcija su uglavnom bile intrigantne.

“Moja baka ┼żeli jednog”, smije se Shanti. “Ja sam imala ve─çe protivljenje protiv mojih tetova┼ża nego ┼íto sam ikada imala sa ugradnjom ─Źipa. Moji prijatelji su ljubomorni. “

─îipiranje ko┼íta izme─Ĺu 80 i 140 dolara, ovisno o sofisticiranosti tehnologije, i (a to mo┼żete u─Źiniti kod ku─çe), lije─Źnici ─çe vam naplatiti jo┼í dodatnih 150 dolara za umetanje implantata.

“Oni rade manje operacije, botox i ostale stvari”, ka┼że Shanti. “Oni vam daju lokalnu anesteziju, injekcija i brz ultrazvuk kako bi bili sigurni da je sve na mjestu.”

“Dana mi je mogu─çnost da komuniciram sa strojevima. To je doslovno integrirano u ono tko sam ja.”
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,