Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NASA će u ponedjeljak objaviti otkriće vezano za vanzemaljce na jupiterovom mjesecu Europi

NASA će u ponedjeljak objaviti otkriće vezano za vanzemaljce na jupiterovom mjesecu Europi

jupiter-nasaMožda postoji izvanzemaljski život na jednom od Jupiterovih mjeseca, prema nedavnoj najavi od strane NASA-e koja će biti objavljena ovaj tjedan

Svemirska Agencija NASA će objaviti nova uzbudljiva saznanja o Jupiterovom mjesecu Europi na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak (26. rujna).

“Astronomi će predstaviti rezultate sa jedinstvene Europe u kampanji promatranja koja je rezultirala iznenađujućim dokazima koji bi mogli biti u vezi s prisutnošću podzemnog oceana na Europi”, rekli su NASA-ini dužnosnici u medijima (20. rujna).

Novi podaci dolaze ljubaznošću NASA-inog Hubble svemirskog teleskopa, rekli su dužnosnici agencije.

Astrobiolozi smatraju Europu jednom od najboljih planeta Sunčevog sustava koji bi mogao ugostiti izvanzemaljski život.

3.100 kilometara promjera Europe krije ogroman ocean tekuće vode ispod svoje ledene ljuske; osim toga, astronomi misle da je ovaj ocean u kontaktu s Europinim stjenovitim plaštom, čineći mogućim sve vrste zanimljivih kemijskih reakcija.

Mediji nisu ponudili nikakve daljnje pojedinosti o tome što će znanstvenici objaviti u ponedjeljak, ali sudjelovanje Hubblea otvara mogućnost da nedostižna Europa u oblacima konačno može biti ponovno viđena.

U prosincu 2012. godine, Hubble je otkrio ono što se činilo da su oblaci vodene pare koji se protežu oko 200 km u prostoru na Europinom južnom polu.

Ova vijest, koja je objavljena krajem 2013. godine, izazvala je veliko uzbuđenje u astrobiološkoj zajednici, jer se predložilo da robotska sonda može biti u mogućnosti uzeti uzorak ocena sa Europe bez slijetanja na površinu samog Mjeseca.

Tim za detekciju je detaljno promatrao Europa s Hubblea od tog inicijalnog promatranja, ali do danas nisu bili u mogućnosti potvrditi postojanje oblaka.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,