Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Vladimir Putin zaprijetio SAD: MOGU VAS UNIŠTITI ZA POLA SATA!

Vladimir Putin zaprijetio SAD: MOGU VAS UNIŠTITI ZA POLA SATA!

322232Vladimir Putin može uništiti Ameriku za manje od pola sata, upozorili su mediji u SAD, citirajući prijetnju ruskog predsjednika izrečenu na jednom banketu u Moskvi još 2011.godine

Amerikanci strahuju da bi Putinova prijetnja uništenjem mogla ostvariti nakon što je Pentagon ubio i ranio ukupno 162 sirijska vojnika.

Putin se ovako obratio Amerikancima: Pitate me da li ćemo se promijeniti. Lopta je u vašem dvorištu. Da li ćete se vi promijeniti?

Piše Business Insider citirajući dijelove knjige “Rusko-kineska osovina: Novi Hladni rat i američka kriza vodstva”.

Putin je kritizirao namjeru SAD da postave proturaketne sustave u Europi, smatrajući to prijetnjom ruskoj sigurnosti.

Jedini razlog zašto Washington želi imati odnos s Moskvom je taj što Rusija može uništiti Ameriku za pola sata ili manje – naveo je Putin 2011., a prenio Business Insider.

Izjavu ruskog predsjednika prenijeli su vodeći američki mediji smatrajući da su odnosi između Moskve i Washingtona gori nego u vrijeme Hladnog rata i da bi sukob vrlo lako mogao izbiti.

Daily Mail izvještava da je Rusija veoma bijesna zbog američkog bombardiranja sirijske vojske a naročito što se to dogodilo u vrijeme primirja.

Američko miješanje u poslove zemalja na Bliskom istoku završilo se uništenjem tamošnjih nacionalnih institucija i načina života tih ljudi.

Umjesto trijumfa demokracije i napretka, dobili smo nasilje, siromaštvo i socijalnu katastrofu

Istaknuo je Putin prošle godine.
 
(Informer)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,