Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » OTKRIVEN OPSEG IZRAELSKOG NUKLEARNOG ARSENALA: Tajni podatak otkriven u hakiranom mailu biv┼íeg dr┼żavnog tajnika SAD-a

OTKRIVEN OPSEG IZRAELSKOG NUKLEARNOG ARSENALA: Tajni podatak otkriven u hakiranom mailu biv┼íeg dr┼żavnog tajnika SAD-a

izrael-bombeDobro zapamtite ovo … “Izrael ima 200 atomskih bombi”, rekao je biv┼íi ameri─Źki dr┼żavni tajnik Colin Powell u poruci elektroni─Źke po┼íte, jednoj u nizu objavljenih na internetu nakon ┼íto su ih navodno ukrali ruski hakeri

Nedavno su se u medijima pojavile brojke od oko 300 nuklearnih bombi koje posjeduje Izrael u slu─Źaju da “Iran napravo svoju nuklearnu bombu”. Kakvo licemjerstvo! Kako to da Izrael ima dozvolu za dr┼żanje toliko nuklearnog oru┼żja, a Iran i Sjeverna Koreja ne smije imati niti jednu bombu?

Biv┼íi ameri─Źki dr┼żavni tajnik potvrdio je autenti─Źnost poruka koje su procurile u javnost. Poruka o izraelskom nuklearnom arsenalu odnosi se pregovore koje je ┼íest svjetskih sila lani zaklju─Źilo s Iranom povijesnim sporazumom kojim se Islamska Republika odrekla nuklearnog vojnog programa u zamjenu za ukidanje sankcija.

“U svakom slu─Źaju, Iranci je ne mogu upotrijebiti ─Źak i ako je kona─Źno proizvedu. Momci iz Teherana znaju da Izrael ima 200, sve ciljaju Teheran, a mi ih imamo tisu─çe”, rekao je Powell.

LobeLog, ameri─Źki blog posve─çen pitanjima vanjske politike, prvi je objavio da se Powellova elektroni─Źka po┼íta odnosi na Iran i Izrael.

Izrael nije potpisnik povelje o ne┼íirenju atomskog naoru┼żanja. Mailovi koji su procurili pokazuju da je Izrael u ju┼żnom gradu Dimoni razvijao nuklearno oru┼żje.

Program u Dimoni osnovao je Shimon Peres, 93-godi┼ínji biv┼íi predsjednik Izraela koji se nalazi u bolnici nakon pretrpljena mo┼żdanog udara.

U mailovima je, kako se ─Źini, Powell odbacio stajali┼íte Izraela da je Iranu trebala jo┼í samo godina dana da stvori nuklearnu bombu.

Powell je nuklearni sporazum s Iranom postignut 2015. ocijenio “dosta dobrim” i podr┼żao ga.

Colin Powell je bio dr┼żavni tajnik u doba predsjednika George W. Busha, u razdoblju izme─Ĺu 2001. i 2005. godine.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,