Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ZAVJERA IZA LOŠEG VIDA: Ovo je tvrtka koja kontrolira 80 posto prodaje naočala u svijetu

ZAVJERA IZA LOŠEG VIDA: Ovo je tvrtka koja kontrolira 80 posto prodaje naočala u svijetu

luxo-naocaleGotovo 80 posto naočala u svijetu koje se izrađuju, prodaju se od strane samo jedne tvrtke, dajući joj moć da se umjetno podiže cijenu za gotovo 2000%

Video TruTV-a pojašnjava i ističe da je cijela industrija naočala i sunčanih naočala u potpunosti namještena u korist jedne tajanstvene tvrtke imena: Luxottica.

I ova tvrtka kontrolira skoro cijelo tržište naočala, od samih okvira u trgovinama gdje kupujemo naočale, pa čak i preko našeg zdravstvenog osiguranja.

Persol? Luxottica. Prada? Sve su one Luxottica. Ray Ban, Ralph Lauren, Versace and Michael Kors? Luxottica proizvodi naočale za sve njih.

Axford kaže da taj virtualni monopol daje Luxottici “moć da utječe na porast cijena naočale za svakoga, ponekad povisujući čak 20 puta cijenu u prodaji nego što je cijena proizvodnje.”

Dakle, dok je Luxottica može tehnički jednostavno označiti sve naočale sa brandom “Luxottica”, oni to ne žele, jer Axford kaže: “Ono što vam Luxottica vam stvarno prodaje je iluzija izbora”

Možete li vidjeti svijet malo jasnije sada.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,