Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » U Moskvi ovacije Stoneovom filmu “Snowden”, Kremlj preporučuje da ga odgledaju svi na Zapadu

U Moskvi ovacije Stoneovom filmu “Snowden”, Kremlj preporučuje da ga odgledaju svi na Zapadu

oliver-snowdenAMERIČKI OSKAROVAC JE FILM NAPRAVIO U ŽANRU POLITIČKOG TRILERA

U MOSKVI je održana premijera filma američkog oskarovca ​​Olivera Stonea “SnoWden” kojem se na kraju dugo i bURno aplaudiralo.

Premijera je bila u kinodvorani “Moskva”, a film je, naravno, o bivšem agentu američke elektroničke špijunaže i CIA-e Edward Snowden koji je dobio politički azil u Rusiji.

Premijeri su, pored ostalih visokih gosti, prisustvovli ruski ministar kulture Vladimir Medinski i glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov.

Goste je dočekivao moskovski odvjetnik Edward Snowdena Anatolij Kucherena koji je otkrio da je bio prvi gledatelj filma jer je njezinu “finalnu verziju” vidio još u veljači. Pritom je otkrio da je Stone sa ekipom sve radio u tajnosti:

“Morali smo sve šifrira, da smišljamo riječi-šifre. Oliver je često dolazio u Moskvu. Mnoge poruke smo razmijenili na listićima, iz ruke u ruku, koje smo potom odmah uništavali “.

Otkrio je gledateljima i da je od Josepha Gordona-Levita teško bilo naći podesnijeg glumca da igra Snoudena jer se on – nakon samo nekoliko susreta s Edwardom – “pretvorio u Snowdena”.

Snoudenovu djevojku odigrala je Shailene Woodley.

Odvjetnik Kucherena je naglasio da Snoudena smatra jednim od najsmjelijih ljudi na planeti.

Radnja Stoneovog filma počinje od momenta kada Snouden još nije bio agent tajnih službi, a završava – iznošenjem na vidjelo ružnog lica totalitarnosti američke elektroničke špijunaže koja ušla u sve privatne živote, sve ofise i “najviše kabinete”.

Film je napravljen u žanru političkog trilera. Stoneov scenarij je zasnovan na Kuchereninoj knjizi “Vrijeme hobotnice”.

Nakon odgledanog filma, Peskov je izjavio da preporučuje svim građanima Sjedinjenih Država i EU da ga “obavezno pogledaju”.

Sam Snowden, koji je vidio film prije premijere, priznao je da je oduševljen kako je Gordon-Levitt odigrao svoju ulogu.

Oliver Stone je nakon premijere dao izjavu moskovskom dopisniku CNN koji mu je zatražio i da kaže što misli o tvrdnjama da Rusija stoji iza hakerskih napada na servere Nacionalnog komiteta Demokratske partije SAD jer želi utjecati na ishod američkih predsjedničkih izbora (u korist Donalda Trumpa).

Nije pobjegao od odgovora, a rekao je:

“Te optužbe su neutemeljene. Smatram da je to kolosalna izmišljotina čiji je cilj da se prikrije što se stvarno događa. Eksperti za špijunažu, s kojima sam razgovarao, stavili su mi na znanje da iza tih napada vjerojatno stoje – njihovi vlastiti ljudi”.

Ovo “njihovi vlastiti ljudi” Stone nije pojašnjavao, ali je njegova poruka jasna: ostavimo Rusiju na miru – to je naša unutarnja, američka stvar.
 

 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,