Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Hakeri otkrili da su sestre Williams dopingirane u Riju: U tome im pomagala – svjetska antidoping-agencija WADA

Hakeri otkrili da su sestre Williams dopingirane u Riju: U tome im pomagala – svjetska antidoping-agencija WADA

sestre-williamsSvjetska antidopinška agencija (WADA) optužila je rusku špijunsku cyber skupinu “Tsar Team” za hakiranje njihove baze podataka s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, uključujući neke povjerljive medicinske podatke sportaša koje su potom i objavili

Koristile su sredstva sa “crne liste”, a WADA to proglasila “terapeutsku uporabu”.

Pojedini američki sportaši, koji su se natjecali na Olimpijskim igrama u Riju, uključujući tenisačice Serenu i Venus Williams, kao i gimnastičarku Simone Biles i košarkašicu Elena Delle Donne, navodno su bili pozitivni na određene zabranjene supstance, ali je Svjetska antidopinška agencija (WADA) to zataškala.

Ove senzacionalne tvrdnje objavljene su nakon što su hakeri upali u stranice WADA-e i preuzeli dokumente koji ovo potvrđuju, a potom su ih “raširili” po internetu.

Za sada, mediji u SAD i Velikoj Britaniji, nemaju ni slova o ovome, ali talijanski mediji naširoko pišu o novom potencijalnom doping skandalu.

Odgovornost za upad u računalni sustav WADA preuzela je hakerska skupina Fancy Bear. Još je tim povodom izdala ovo priopćenje:

“Danas želimo vam ukažemo na prljave metode koje je koristila olimpijska reprezentacija SAD koja je dominirala u Riju i osvojila 46 zlatnih, 37 srebrnih i 38 brončanih medalja. Amerikanci su imali dobar nastup, ali – nepošten. Nakon što smo detaljno proučili dokumente WADA – utvrdili smo da je mnogo američkih sportaša bilo pozitivno na doping-testovima “.

U nastavku priopćenja se ukazuje: “Pobjednici Olimpijade u Riju su redovito uzimali zabranjena sredstva, dobivši dozvolu da ih koriste u terapeutske svrhe. Drugim riječima, dobili su dozvolu za korištenje dopinga. To je još jedan dokaz da su WADA i medicinski i znanstveni departman MOO korumpirani i prevaranti”.

Objavljena dokumenta pokazuju da gimnastičarka Bajls nije bila diskvalificirana iako je bila pozitivna na doping-testu.

U “hakiranim dokumentima” nalaze se i dokazi da je Serena Williams – uz dozvolu WADA – 2010, 2014. i 2015-te koristila oksikodon, hidromorfon, prednizon, prednizolon i metilprednizolon. Njenoj sestri Venus je WADA dozvolila da u razdoblju 2010-2013 uzima prednizon, prednizolon, triamcinolon i formoterol.

U slučaju obje sestre, u nađenim dokumentima nema dijagnoza koje bi – makar formalno – bile pokriće za dopuštanje upotrebe pobrojanih zabranjenih supstanci.

Biles je, inače, u kolovozu 2016-te bila pozitivna na psihostimulator metilfenidat, ali joj je bilo dozvoljeno da ode u Rio gdje je osvojila četiri zlatne medalje. Njoj je u periodu 2012-2014 bilo dozvoljeno koristiti amfetamin / dekstroamfetamin.

U kolovozu ove godine je pozitivna na amfetamin i američka košarkašica Elena Delle Donne. I ona je 2014-te imala dozvolu da uzima amfetamin i hidrokortizon.

Sve su to tvari s “crne liste” WADA-e.

Svjetska tenska asocijacija potvrdila je da je od WADA dobila obavijest da je došlo do upada u njenu antidoping-bazu podataka pod imenom ADAMS.

Mnogim ruskim, vrhunskim sportašima bilo zabranjeno da sudjeluju na Olimpijskim igrama u Riju, poput Jelene Isinbajeve, Marije Šarapove, a da je cijeli Paraolimpijski tim Rusije bio izuzet iz natjecanja, zbog “sustavnog, državnog krivotvorenja rezultata kontrole ruskih sportaša”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,