Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Hakeri otkrili da su sestre Williams dopingirane u Riju: U tome im pomagala – svjetska antidoping-agencija WADA

Hakeri otkrili da su sestre Williams dopingirane u Riju: U tome im pomagala – svjetska antidoping-agencija WADA

sestre-williamsSvjetska antidopin┼íka agencija (WADA) optu┼żila je rusku ┼ípijunsku cyber skupinu “Tsar Team” za hakiranje njihove baze podataka s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, uklju─Źuju─çi neke povjerljive medicinske podatke sporta┼ía koje su potom i objavili

Koristile su sredstva sa “crne liste”, a WADA to proglasila “terapeutsku uporabu”.

Pojedini ameri─Źki sporta┼íi, koji su se natjecali na Olimpijskim igrama u Riju, uklju─Źuju─çi tenisa─Źice Serenu i Venus Williams, kao i gimnasti─Źarku Simone Biles i ko┼íarka┼íicu Elena Delle Donne, navodno su bili pozitivni na odre─Ĺene zabranjene supstance, ali je Svjetska antidopin┼íka agencija (WADA) to zata┼íkala.

Ove senzacionalne tvrdnje objavljene su nakon ┼íto su hakeri upali u stranice WADA-e i preuzeli dokumente koji ovo potvr─Ĺuju, a potom su ih “ra┼íirili” po internetu.

Za sada, mediji u SAD i Velikoj Britaniji, nemaju ni slova o ovome, ali talijanski mediji naširoko pišu o novom potencijalnom doping skandalu.

Odgovornost za upad u ra─Źunalni sustav WADA preuzela je hakerska skupina Fancy Bear. Jo┼í je tim povodom izdala ovo priop─çenje:

“Danas ┼żelimo vam uka┼żemo na prljave metode koje je koristila olimpijska reprezentacija SAD koja je dominirala u Riju i osvojila 46 zlatnih, 37 srebrnih i 38 bron─Źanih medalja. Amerikanci su imali dobar nastup, ali – nepo┼íten. Nakon ┼íto smo detaljno prou─Źili dokumente WADA – utvrdili smo da je mnogo ameri─Źkih sporta┼ía bilo pozitivno na doping-testovima “.

U nastavku priop─çenja se ukazuje: “Pobjednici Olimpijade u Riju su redovito uzimali zabranjena sredstva, dobiv┼íi dozvolu da ih koriste u terapeutske svrhe. Drugim rije─Źima, dobili su dozvolu za kori┼ítenje dopinga. To je jo┼í jedan dokaz da su WADA i medicinski i znanstveni departman MOO korumpirani i prevaranti”.


Objavljena dokumenta pokazuju da gimnasti─Źarka Bajls nije bila diskvalificirana iako je bila pozitivna na doping-testu.

U “hakiranim dokumentima” nalaze se i dokazi da je Serena Williams – uz dozvolu WADA – 2010, 2014. i 2015-te koristila oksikodon, hidromorfon, prednizon, prednizolon i metilprednizolon. Njenoj sestri Venus je WADA dozvolila da u razdoblju 2010-2013 uzima prednizon, prednizolon, triamcinolon i formoterol.

U slu─Źaju obje sestre, u na─Ĺenim dokumentima nema dijagnoza koje bi – makar formalno – bile pokri─çe za dopu┼ítanje upotrebe pobrojanih zabranjenih supstanci.

Biles je, ina─Źe, u kolovozu 2016-te bila pozitivna na psihostimulator metilfenidat, ali joj je bilo dozvoljeno da ode u Rio gdje je osvojila ─Źetiri zlatne medalje. Njoj je u periodu 2012-2014 bilo dozvoljeno koristiti amfetamin / dekstroamfetamin.

U kolovozu ove godine je pozitivna na amfetamin i ameri─Źka ko┼íarka┼íica Elena Delle Donne. I ona je 2014-te imala dozvolu da uzima amfetamin i hidrokortizon.

Sve su to tvari s “crne liste” WADA-e.

Svjetska tenska asocijacija potvrdila je da je od WADA dobila obavijest da je došlo do upada u njenu antidoping-bazu podataka pod imenom ADAMS.

Mnogim ruskim, vrhunskim sporta┼íima bilo zabranjeno da sudjeluju na Olimpijskim igrama u Riju, poput Jelene Isinbajeve, Marije ┼áarapove, a da je cijeli Paraolimpijski tim Rusije bio izuzet iz natjecanja, zbog “sustavnog, dr┼żavnog krivotvorenja rezultata kontrole ruskih sporta┼ía”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,