Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » STRAVA U AMERICI: Ako Clinton odustane zbog bolesti – predsjednički kandidat postat će Biden

STRAVA U AMERICI: Ako Clinton odustane zbog bolesti – predsjednički kandidat postat će Biden

biden-hillaryVEĆE PRAVO NA STRANAČKU NOMINACIJU IMA, MEĐUTIM, SENATOR BERNIE SANDERS

Američka Demokratska stranka stupila je na “neistraženi politički teren s bolešću svog predsjedničkog kandidata Hillary Clinton” – ocijenio je The Telegraph .

Britanski list naglašava da demokrati – poslije padanja Clintonove u nesvijest na ceremoniji odavanja počasti žrtvama 11.rujna – više ne mogu ukazivati na “teorije zavjere”. Jer, odsad će morati odgovaraju na neugodna pitanja.

Glavna su: zašto su bolest svoje kandidatkinje krili i šta raditi ako Clinton ne bude u stanju izaći na izbore?

Novinar The Telegraph David Schuster ukazuje da demokrati mogu u izvanrednoj partijskoj proceduri odrediti tko će zamijeniti Clintonovu. Međut, to će biti moguće jedino ukoliko ona sama povuče svoju kandidaturu.

Clinton takvu namjeru zasad ne pokazuje. Poslije padanja u nesvijest požurila se pojaviti pred novinarima i da – uz širok osmijeh – izjavila da se odlično osjeća.

The Telegraph prognozira – pozivajući se na ono što je Schuster saznao u vrhu Demokratske partije – da bi njezin novi predsjednički kandidat mogao Bernie Sanders, senator iz Vermonta kojeg je jedva pobijedila u borbi za partijsku nominaciju.

Ali, ako Clinton odustane – Donald Trump bi 8. studenog mogao izaći i aktualni potpredsjednik SAD Joseph Biden.

Njegove šanse su vjerojatno veće od Sandersovih. Jer, prema statutu Demokratske partije – odluku o tome tko će zamijeniti bolesnu Clintonovu donijet će većinom glasova članovi njenog Nacionalnog komiteta.

To tijelo je – kako su pokazali tajni dokumenti koje je objavio WikiLeaks – radili protiv Sandersa kandidature. A iz istih razloga će, samo ako budu u prilici, izglasati da Biden bude kandidat stranke za predsjednika SAD.

Ako izbor zaista padne na Bidena, moguća je pobuna Sandersa i njegovih pristaša. Jer, ona ima mnogo veće pravo biti predsjednički kandidat.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,