Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » OTKRIVENA JOŠ JEDNA ISTINA NAPADA 11. RUJNA: Majka jednog samoubojice tvrdi da joj je sin živ u logoru Guantanamo

OTKRIVENA JOŠ JEDNA ISTINA NAPADA 11. RUJNA: Majka jednog samoubojice tvrdi da joj je sin živ u logoru Guantanamo

ata-11Majka Mohammed Atte, jednog od glavnih počinitelja samoubilačkih napada 11. rujna, tvrdi da joj je sin još uvijek živ i da ga Sjedinjene Države drže zatočenog u Guantanamu, u intervjuu objavljenom u nedjelju u španjolskom listu El Mundo

- On je živ i šaljem mu ovu poruku. Vjerujem da se nalazi u Guantanamu. Moj sine, želim te vidjeti prije nego što umrem. Imam 74 godine i živim u nadi da si preživio. Znam da nikada nisi učinio nikakvo zlo i da nikada ne bi mogao učiniti ono za što te optužuju – kazala je Bothaina Mohamed Mustafa Sheraqi.

Egipćanin Mohammad Atta zaletio se s prvim otetim zrakoplovom, Boeingom 767 American Airlinesa, u sjeverni toranj Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku. U napadima 11. rujna 2001. poginulo je gotovo 3000 ljudi.

Počinili su ih ekstremisti al Qaede otetim zrakoplovima kojima su se zaletjeli u tornjeve Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku i Pentagon kod Washingtona, dok je treći pao kod sela Shanksvillea u Pennsylvaniji.

“Sjedinjene Države skrivaju istinu. Oni su planirali taj napad kako bi proširili ideju da je islam terorizam. Izabrali su ljude koji imaju putovnice kako bi ih optužili, a istodobno i naše zemlje i podijelili ih” – dodala je Bothaina telefonom iz Kaira gdje živi s dvije kćeri.

To je njezin prvi intervju medijima od napada 11. rujna.

Atta, rođen 1968. u Kairu, studirao je na Tehničkom sveučilištu u Hamburgu.

Njegova obitelj uporno niječe da je on bio jedan od počinitelja napada i tvrdi da je još živ.

Njegov otac, Mohammed el-Amir Atta, odvjetnik koji je umro 2008., odbacuje svaku pomisao da bi njegov sin mogao biti upleten u te napade i čak tvrdi da ga je nazvao telefonom s nedefiniranog mjesta dan nakon napada.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,