Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » VIKTOR ORBAN ŠUTNUO GLOBALISTE NOGOM U JAJA: Ne postoji ‘europski narod’, a Britanci su pobjegli od nametanja europskog identiteta

VIKTOR ORBAN ŠUTNUO GLOBALISTE NOGOM U JAJA: Ne postoji ‘europski narod’, a Britanci su pobjegli od nametanja europskog identiteta

orban-eu“Poljaci su posljednjih godina uspješniji od Mađara jer imaju jači nacionalni identite”

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je izlazak Velike britanije iz Europske unije povezan is nametanjem britancima europskog identiteta.

Pritom je naglasio da je većina Brtanaca bila za Brexit zato što “nikakav europski narod ne postoji”.

Da bi bio do kraja jasan, dodao je: “Danas je nesuvremeno biti Poljak, Čeh ili Mađar. Nesuvremeno je i biti kršćanin. Umjesto tih “zastarjelih identiteta”, pojavio se novi – europski. Čini se sve da bude nametnut. A Britanci su rekli “ne” jer žele ostati Britanci. To je veliki trenutak, cijela kulturna revolucija”.

Orban je u nastavku pojasnio: “Pokazalo se da nacionalni identitet i religija, kao i ranije, igraju svoju ulogu. Ne postoji europski narod”.

Sve je ovo izgovorio za vrijeme susreta s čelnikom poljske vladajuće partije Jaroslavom Kačinjskim.

Orban je na kraju čak podvukao: “Moje je mišljenje da ste vi, Poljaci, posljednjih godina imali bolje rezultate od Mađara zahvaljujući jačoj nacionalnoj identifikaciji. Vi imate jak nacionalni identitet”.
 
(fakti.org)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , ,