Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NJEMAČKA: Zabranit ćemo Djeda Božićnjaka da bi se muslimanski migranti osjećali ugodnije

NJEMAČKA: Zabranit ćemo Djeda Božićnjaka da bi se muslimanski migranti osjećali ugodnije

burka-djed-bozicnjakNjemački ministar unutarnjih poslova Ralf Jäger je upozorio da ako se u Njemačkoj zabrani burka, onda će morati i zabraniti Djeda Božićnjaka u interesu “pravičnosti”

Ralf Jäger, ministar unutarnjih poslova njemačke pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija (NRW), izrekao je primjedbe tijekom rasprave sa nacionalnim ministrom unutarnjih poslova Thomas de Maiziereom koji je pozvao za djelomičnu zabranu burke u Njemačkoj.

Političar lijevog krila je odbio prijedlog za zabranu islamske odjeće, i rekao da je to isključivo motivirano desničarskim strankama koje pokušavaju ojačati svoje pozicije.

Govoreći na Bavarskom radiju, Jäger je rekao: “Zabrana burke ne donosi sigurnost, već samo potiče izborne kampanje u nekim [njemačkim] pokrajnama”, prenosi Focus.

Nastavljajući svoju točku, ministar je rekao da ako Njemačka država zabrani burke, ona bi trebala zabraniti “ljude koji oblače kao Djed Božićnjak”, isto tako.

Popularni “kostim” božićnog vremena sa gustom bijelom bradom bi uvrijedio muslimane, prema mišljenju gospodina Jagera, i uvrijedio bio one koji nose bilo kakva vjerska pokrivala za lice.

G. Jäger je pojasnio da je protiv zabrane u svakom slučaju. Iako je rekao da vjeruje da bi nošenje burke od strane muslimanskih žena bio “znak” da je njihova zajednica prikazana kao “premalo integrirana” u njemačkoj zajednicu, on se ne slaže da burka nosi bilo kakav sigurnosni rizik.

Breitbart je izvijestio opširnije o NRW ministru unutarnjih poslova Jageru, koji je brzo ustanovio da je za novogodišnje seksualne napada u Kölnu odgovorna – policija. Znači policiju je okrivio za 1,000 ljudi koji su zlostavljani, silovani, napadani i pljačani.

Ministar unutarnjih poslova je otpustio šefa Kölnske policije, prisiljavajući ga na prijevremenu mirovinu, te je istaknuo da je tim potezom obnovio javnu vjeru u gradsku policiju.

Međutim, kasnije je otkriveno da je šef policije Wolfgang Albers predvidio probleme koji bi se mogli dogoditi na novogodišnjoj noći, te je izravno ministaru unutarnjih poslova Jageru dao sugestiju da pošalje dodatne službenike kako bi patrolirali gradom. Taj zahtjev je odbijen.

Daljnje otkrića koja su procurila iz povjerljivih e-mailova između državne vlasti i lokalne policije pokazala su kako je ministarstvo unutarnjih poslova pokušalo prikriti napad.

Jedna e-mail poruka je pokazala da se na “zahtjev ministarstva” u policijskim izvještajima “odustane” odkorištenja riječi “silovanja” kada je riječ o takvim događajima.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,