Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NAJNOVIJA VIJEST – RUSKI MEDIJI JAVLJAJU: ‘Putin se priprema za nuklearni rat! Diljem Rusije se grade bunkeri!’

NAJNOVIJA VIJEST – RUSKI MEDIJI JAVLJAJU: ‘Putin se priprema za nuklearni rat! Diljem Rusije se grade bunkeri!’

putin-eksplozijaRuski mediji prenijeli su vijest da se bunkeri, koji su sposobni izdržati udare atomskih bombi, grade diljem Rusije, a američki obavještajci su uvjereni da se Vladimir Putin sprema za nuklearni rat, izvještava Dailymail.co.uk

Rusija se priprema za veliki rat, za koji vjeruje da će biti nuklearni i da će oni lansirati prve rakete.

Amerika se ne priprema za veliki rat, a još manje za nuklearni, to je zabrinjavajuće – rekao je Mark Schneider, nekadašnji dužnosnik Pentagona zadužen za nuklearnu sigurnost, a prenijeli su domaći mediji.

Do sada, CIA je identificirala dva bunkera Voronovo i Šarapovu, a gradi se i veliki zapovjedni centar za slučaj nuklearnog rata u blizini planine Jamantau na Uralu.

“Alarmantno je što ruska doktrina podrazumijeva da taktično nuklearno oružje može biti korišteno u konvencionalnim ratovima” – rekao je general Curtis Scaparrotti, zapovjednik snaga SAD u Europi.

Svakog dana se povećava mogućnost za početak nuklearnog rata između SAD i Rusije, rekao je doktor Loren Thompson, stručnjak za sigurnost iz utjecajnog Instituta “Lexington”.

Najvjerojatnije mjesto gdje će doći do vojne konfrontacije je Baltik.

Povijest će jednog dana zabilježiti da je najveća greška američkih lidera bila ta što su zanemarili mogućnost nuklearnog rata između Amerike i Rusije nakon što se završio Hladni rat – poručio je on.

Inače, podsjetimo na izjavu zamjenika američkog ministra obrane Michaela Carpentera od prije nekoliko mjeseci, kada je rekao da je NATO potpuno nemoćan pred Rusijom.

“NATO ne može obraniti u područjima s najizloženijim članicama. Ruskim trupama treba najviše 60 sati da osvojie Estoniju i Latviju.”

Tako brz poraz ostavio bi NATO veoma malo mogućnosti za obranu – kazao je tada on.

Rusija se priprema za testiranje naprednog nuklearnog projektila, za koji NATO nema rješenje, rakete tipa RS28, nazvane “Sotona 2″.

Razvili su podmornicu koja je sposobna ispaliti nuklearnu bombu, a radi i na proizvodnji hipersonične rakete.
 
(Vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,