Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Češki general: Kada je najbolje napasti Rusiju?

Češki general: Kada je najbolje napasti Rusiju?

rusija-napadČeški general-bojnik u rezervi Hinek Blaško u intervjuu za “Parlamentni list” komentirao je mogući sukob između Rusije i NATO-a i kao odgovor ispričao vic

Novinari su podsjetili časnika da se NATO oružje, uključujući i oružje za masovno uništenje, nalazi sve bliže ruskim granicama.

Jedan čitatelj novina pitao je da li se treba plašiti najgoreg – sukoba Sjevernoatlantskog pakta s Rusijom. General je na pitanje odgovorio vicem.

“Na internetu ide ovakav vic…

‘Obama i njegovi generali raspravljaju u Pentagonu i ne mogu dogovoriti kada je najbolje napasti Rusiju. Na kraju pitaju Francuze.

Francuzi kažu: ‘Mi ne znamo, ali sigurno ne na zimu. Stvar će se loše završiti’. Onda su odlučili da pitaju Nijemce.

Nijemci su odgovorili: ‘Mi ne znamo, ali sigurno ne na ljeto. Već smo pokušali’. Što učiniti? Netko je predložio da pitaju Kineze, jer su oni progresivni i uvijek imaju nove ideje.

Pitali su Kineze: ‘Kada je najbolje vrijeme da se napadne Rusija?’ Kinezi odgovaraju: Upravo sada!

Rusija je počela graditi ‘Snagu Sibira’, ‘Turski tok’, kosmodrom ‘Vostočni’, most na Krimu, a u bliskoj budućnosti Rusi žele unaprijediti Bajkalsko-Amursku magistralu, grade nove sportske objekte za Svjetsko prvenstvo u nogometu i atletici, planiraju proizvoditi naftu na Arktiku …

Sve u svemu, sada im je potrebno što je moguće više zarobljenika!”, odgovorio je general .

Blaško je, također, citirao djelo Jaroslava Hašeka “Doživljaji dobrog vojaka Švejka u svjetskom ratu”.

Novinari su ga pitali da li bi se u slučaju “tradicionalnog rata s Rusijom” mogli ponoviti neki događaji iz Prvog svjetskog rata – “mnoštvo dezertera, stvaranje tzv. legije i tako dalje”.

“Okružni načelnik i ja smo uvijek govorili:’Patriotizam, odanost dužnosti, usavršavanje, to je pravo oružje u ratu’. Podsjećam vas na to upravo danas, kada će naše trupe uskoro prijeći preko granice”, kao odgovor general je citirao Hašeka.

U intervjuu je Blaško također dao potporu predsjedničkom kandidatu na izborima u SAD Donald Trumpi, argumentirajući je time što on ne može zamisliti ženu na čelu najmoćnije države svijeta, poslije “svega što smo doživjeli s najmoćnijom ženom u Europi”.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,