Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POUKA BALKANCIMA – Evo kako Kina dočekuje američki državni vrh. Viče na njih!

POUKA BALKANCIMA – Evo kako Kina dočekuje američki državni vrh. Viče na njih!

kina-zrakoplov-sadPrilikom dolaska američke delegacije na kinesku zračnu luku, kineski dužnosnik pokušao je udalji novinare i dužnosnike Bijele kuće od predsjednika Kine Xi Jinpinga

Kad je dužnosnik Bijele kuće rekao kineskom kolegi da je novinarima dopušteno snimati dolazak američkog predsjednika Baracka Obame, on je povikao: “Ovo je naša zemlja. Ovo je naš aerodrom”.

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je danas da su njegovi razgovori s kineskim predsjednikom Xi Jinping bili “izuzetno produktivni” i da ne treba preuveličavati značaj sitnih nesuglasica između SAD i kineskih dužnosnika na aerodromu po dolasku delegacije.

“Ne bih pridavao značaj sitnim tenzijama na aerodromu”, rekao je Obama na konferenciji za novinare u okviru summita G20, prenosi Reuters.

Pri slijetanju američkog zrakoplova, Obama se rukovao sa skupinom kineskih dužnosnika, kada je jedan povikao na američke novinare i američke dužnosnike da se povuku, prenijela je agencija Reuters.

Kineski dužnosnik je pokušao natjerati novinare, pa čak i neke dužnosnike Bijele kuće, da se odmaknu od predsjednika.

U incidentu se zatekla i savjetnica američkog predsjednika za sigurnost Susan Rice i njezin zamjenik Ben Rhodes, kojeg je kineski dužnosnik također pokušao udalji.

Kad je dužnosnik Bijele kuće rekao kineskom kolegi da je novinarima dopušteno snimati dolazak Obame, on je povikao:

“Ovo je naša zemlja. Ovo je naš aerodrom”. Ovo je posljednja posjeta američkog predsjednika Kini prije napuštanja funkcije.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,