Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » POUKA BALKANCIMA – Evo kako Kina do─Źekuje ameri─Źki dr┼żavni vrh. Vi─Źe na njih!

POUKA BALKANCIMA – Evo kako Kina do─Źekuje ameri─Źki dr┼żavni vrh. Vi─Źe na njih!

kina-zrakoplov-sadPrilikom dolaska ameri─Źke delegacije na kinesku zra─Źnu luku, kineski du┼żnosnik poku┼íao je udalji novinare i du┼żnosnike Bijele ku─çe od predsjednika Kine Xi Jinpinga

Kad je du┼żnosnik Bijele ku─çe rekao kineskom kolegi da je novinarima dopu┼íteno snimati dolazak ameri─Źkog predsjednika Baracka Obame, on je povikao: “Ovo je na┼ía zemlja. Ovo je na┼í aerodrom”.

Ameri─Źki predsjednik Barack Obama izjavio je danas da su njegovi razgovori s kineskim predsjednikom Xi Jinping bili “izuzetno produktivni” i da ne treba preuveli─Źavati zna─Źaj sitnih nesuglasica izme─Ĺu SAD i kineskih du┼żnosnika na aerodromu po dolasku delegacije.

“Ne bih pridavao zna─Źaj sitnim tenzijama na aerodromu”, rekao je Obama na konferenciji za novinare u okviru summita G20, prenosi Reuters.

Pri slijetanju ameri─Źkog zrakoplova, Obama se rukovao sa skupinom kineskih du┼żnosnika, kada je jedan povikao na ameri─Źke novinare i ameri─Źke du┼żnosnike da se povuku, prenijela je agencija Reuters.

Kineski du┼żnosnik je poku┼íao natjerati novinare, pa ─Źak i neke du┼żnosnike Bijele ku─çe, da se odmaknu od predsjednika.

U incidentu se zatekla i savjetnica ameri─Źkog predsjednika za sigurnost Susan Rice i njezin zamjenik Ben Rhodes, kojeg je kineski du┼żnosnik tako─Ĺer poku┼íao udalji.

Kad je du┼żnosnik Bijele ku─çe rekao kineskom kolegi da je novinarima dopu┼íteno snimati dolazak Obame, on je povikao:

“Ovo je na┼ía zemlja. Ovo je na┼í aerodrom”. Ovo je posljednja posjeta ameri─Źkog predsjednika Kini prije napu┼ítanja funkcije.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,