Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Britanski novinar prepoznao svog mučitelja iz Sirije u suradniku CIA-e

Britanski novinar prepoznao svog mučitelja iz Sirije u suradniku CIA-e

zatvor-zicaBritanski vojni dopisnik Anthony Lloyd napisao je u tekstu za “Times” da borac koji ga je oteo 2014. godine u Siriji sada pripada redovima “umjerene sirijske oporbe” koju podržavaju Sjedinjene Države

Svog otimača Lloyd je primijetio na video-snimci objavljenoj na Facebooku. Prema njegovim riječima, na kadrovima se vidi grupa ustanika koje podržava SAD, koja maše automatima “kalašnjikov”, slaveći pobjedu nedaleko od grada Raija, na granici s Turskom. Pažnju novinara privuklo je lice novog saveznika Amerike u borbi protiv Daesu-a.

“To je bilo lice čovjeka kojeg sam posljednji put vidio u svibnju 2014. godine, kada se nagnuo nada mnom i dva puta, gotovo netremice, pucao u moj lijevi članak, dok su mi ruke bile vezane”, ispričao je reporter.

Borac ga je, kako je naveo, prethodno pretukao, lažno nazivajući ga špijunom CIA. Sada, očito, ovaj čovjek sam radi za CIA-u, naveo je Lloyd.

Centralna komanda Oružanih snaga SAD nije odgovorila na molbu “Timesa” da prokomentira kako je “tako poznati otmičar, povezan s ekstremistima, uspio proći provjere u SAD”, navedeno je u tekstu.

Anthony Lloyd je zajedno s fotografom Jack Hillom otet 2014. godine na putu iz Alepa u Tursku. Pošto nisu uspjeli pobjeći, otmičari su ih prebili, a Lloyd je ranjen u nogu. Novinare su kasnije pustili, prema naređenju zapovjednika.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,