Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Britanski novinar prepoznao svog mu─Źitelja iz Sirije u suradniku CIA-e

Britanski novinar prepoznao svog mu─Źitelja iz Sirije u suradniku CIA-e

zatvor-zicaBritanski vojni dopisnik Anthony Lloyd napisao je u tekstu za “Times” da borac koji ga je oteo 2014. godine u Siriji sada pripada redovima “umjerene sirijske oporbe” koju podr┼żavaju Sjedinjene Dr┼żave

Svog otima─Źa Lloyd je primijetio na video-snimci objavljenoj na Facebooku. Prema njegovim rije─Źima, na kadrovima se vidi grupa ustanika koje podr┼żava SAD, koja ma┼íe automatima “kala┼ínjikov”, slave─çi pobjedu nedaleko od grada Raija, na granici s Turskom. Pa┼żnju novinara privuklo je lice novog saveznika Amerike u borbi protiv Daesu-a.

“To je bilo lice ─Źovjeka kojeg sam posljednji put vidio u svibnju 2014. godine, kada se nagnuo nada mnom i dva puta, gotovo netremice, pucao u moj lijevi ─Źlanak, dok su mi ruke bile vezane”, ispri─Źao je reporter.

Borac ga je, kako je naveo, prethodno pretukao, la┼żno nazivaju─çi ga ┼ípijunom CIA. Sada, o─Źito, ovaj ─Źovjek sam radi za CIA-u, naveo je Lloyd.

Centralna komanda Oru┼żanih snaga SAD nije odgovorila na molbu “Timesa” da prokomentira kako je “tako poznati otmi─Źar, povezan s ekstremistima, uspio pro─çi provjere u SAD”, navedeno je u tekstu.

Anthony Lloyd je zajedno s fotografom Jack Hillom otet 2014. godine na putu iz Alepa u Tursku. Po┼íto nisu uspjeli pobje─çi, otmi─Źari su ih prebili, a Lloyd je ranjen u nogu. Novinare su kasnije pustili, prema nare─Ĺenju zapovjednika.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,