Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Poslije ovoga nikada više nećete jesti gumene bombone (VIDEO)

Poslije ovoga nikada više nećete jesti gumene bombone (VIDEO)

gumeni-bomboniKoliko često ste se uhvatili da proždrljivo grabite gumene bombone iz vrećice? E pa, nakon što pogledate ovaj gnjusni video garantiramo da će vam želja za njima barem malo splasnuti

Naime, snimka prikazuje obrnuti proces proizvodnje žele bombona, sve do deranja kože sa svinje, skidanja mesa i kuhanja kostiju kako bi se dobila želatina.

Inače, želatina je bezbojan i bezukusan nutritivni sastojak koji se proizvodi kuhanjem životinjske kože, vezivnoga tkiva ili kosti životinja, često svinja ili krava.

Koristi se u nizu prehrambenih proizvoda, od slatkiša, do vitamina, sireva, jogurta, juha i preljeva za salatu, a služi kako bi zgusnuo sastojke.

I dok želatina sadrži čak 18 aminokiselina, ako ste vegan ili samo zgroženi činjenicom da su bomboni ‘napravljeni’ od svinjskih kostiju, trebali biste provjeriti deklaraciju na pakiranju.

Za takve postoje i slatkiši napravljeni od primjerice pektina, odnosno biljnog su porijekla, a obično je na pakiranju naznačeno da u proizvodu nema želatine.

Pogledajte video koji je snimljen unazad:
 

 
(jutarnji.hr)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,